Ferrari şi-a îmbunătăţit estimările anuale după rezultatele record din trimestrul al doilea

Da mai departe!

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari şi-a îmbunătăţit marţi estimările de profit şi venituri pentru întregul an 2022, după ce în trimestrul al doilea a înregistrat rezultate record iar carnetul său de comenzi a atins un nou maxim istoric, transmite Reuters.

În perioada aprilie-iunie 2022, firma controlată de familia Agnelli a livrat 3.455 de automobile, în creştere cu 28,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care livrările spre cele două Americi s-au dublat până la 1.053 de automobile. De asemenea, cifra de afaceri a crescut cu 24,9% până la 1,29 miliarde de euro în timp ce profitul net a urcat până la 251 milioane de euro, de la 206 milioane de euro în trimestrul al doilea al anului trecut.

„Calitatea primelor şase luni şi robusteţea afacerilor noastre ne permite să ne revizuim în sus estimările pentru 2022 cu privire la toţi indicatorii”, a declarat directorul general de la Ferrari, Benedetto Vigna.

În prezent, Ferrari mizează pe un profit operaţional de 1,70-1,73 miliarde de euro în acest an, faţă de estimările anterioare care mizau pe un rezultat cuprins între 1,65 şi 1,70 miliarde de euro.

În luna iunie a acestui an, constructorul italian, renumit pentru motoarele puternice şi zgomotoase ale automobilelor sale, a prezentat un nou plan de afaceri conform căruia în 2030 aproximativ 80% dintre modelele sale ar urma să fie vehicule electrice şi hibride.

Ferrari a înregistrat în 2021 rezultate financiare solide după ce a livrat un număr record de 11.155 de autovehicule, o cifră de afaceri de 4,271 miliarde de euro şi un profit net de 833 milioane de euro.

Related posts