Emma Răducanu, ambasador al mărcii Porsche: „Sunt încântată să joc la Porsche Tennis Grand Prix”

Da mai departe!

Emma Răducanu a devenit, la US Open din vara lui 2021, prima jucătoare venită din calificări care a câștigat vreodată un Grand Slam, intrând, în acest fel, în istoria tenisului. Acum își face debutul la Porsche Tennis Grand Prix. Înaintea primei ei apariții pe Porsche Arena din Stuttgart, jucătoarea în vârstă de 19 ani vorbește într-un interviu despre cât de mult așteaptă turneul, despre dragostea ei pentru Porsche și motorsport și despre cum este să fii Ambasador al mărcii Porsche.

Emma, ai fost deja în Germania de câteva ori. Ce lucruri îți poți aminti?
„Încă îmi amintesc fântânile din fața Catedralei din Köln. Am vizitat Rinul și Valea Mosellei. Mai târziu, am câștigat un eveniment pentru juniori la Duren și apoi un turneu la Hamburg, în 2017. Așa că am niște amintiri frumoase din Germania.”

Vei debuta la Porsche Tennis Grand Prix. Cât de mult aștepți acest turneu?
„Sunt încântată să joc primul meu turneu WTA pe zgură. E frumos că este tocmai Porsche Tennis Grand Prix. Urmăresc evenimentul de când eram mică și, pentru mine, acesta a fost întotdeauna turneul în care câștigătorul primește un Porsche. Este unic și mi-a rămas în minte. De când sunt în acest turneu, am auzit atât de multe lucruri bune despre Porsche Tennis Grand Prix. Știu că este unul dintre cele mai populare turnee din calendar, ceea ce nu este de mirare – cine nu vrea să câștige un Porsche?”

Cu nouă jucătoare din Top 10, turneul este extrem de competitiv. În ce măsură te motivează o competiție atât de puternică?
„Va fi o provocare, dar am câștigat deja meciuri împotriva unora dintre aceste jucătoare în scurta mea experiență în turneu. Ar fi foarte motivant să adaug la victoriile mele unele împotriva celor mai bune jucătoare din lume, mai ales pe zgură, unde am puțină experiență, deoarece nu există cu adevărat terenuri pe zgură în Marea Britanie. Acest sezon pe zgură, cu French Open ca punct culminant, va fi o provocare interesantă, dar pe care o aștept cu nerăbdare.”

Dacă timpul îți permite, vei face un tur de cumpărături prin Stuttgart sau vei vizita Muzeul Porsche?
„Cred că Muzeul Porsche este mai presus de cumpărături, pe lista mea de priorități, dacă există ceva timp liber. Sau chiar să ajung la fabrica Porsche.”

Ești un mare fan al motorsportului. Ce iți place la el?
„Cred că este atractiv și îmi plac senzația de viteză, accelerația extremă și frânarea puternică, dar mă interesează și mecanica și ingineria.”

Ai intrat în contact cu motorsportul în copilărie.
„Am început devreme, pe la 6 ani, să merg la karting și m-a făcut să mă simt diferită de alți copii într-un mod foarte special și pozitiv. M-am distrat atât de mult odată ce am început să devin bună și să capăt încredere în mine. Mai târziu, motocrosul a fost un pas înainte față de provocarea de la karting. Dar unul foarte distractiv, să fim sinceri, cărui copil nu-i place să se murdărească în noroi?”

Există asemănări între motorsport și tenis?
„Motorsportul înseamnă progres continuu. Este ceea ce iubesc. Și, da, are asemănări cu tenisul. Pe teren, trebuie să fii mereu concentrat și să reacționezi instinctiv la situații noi și să găsești soluții rapide. Investești mult timp și efort pregătindu-te și exersând pentru câștiguri marginale. Dar diferențele în motorsport sunt mult mai mici decât în tenis, deoarece vorbim de milisecunde și sutimi de secunde. Și mai este o diferență, consecințele în tenis nu sunt atât de grave când faci o greșeală.”

Ce fel de șofer ești?
„Aș spune că sunt un șofer foarte precaut și destul de bun, căruia îi place să meargă cu viteză atunci când este permis. Când sunt acasă, conduc 3 ore pe zi pentru a mă duce și a mă întoarce de la antrenamente. În călătorii nu apuc să conduc foarte des, deoarece sunt încă prea tânără pentru a închiria mașini.”

Porsche concurează în cursele de anduranță și Formula E. Ce curse ai dori să experimentezi pe pistă?
„Cursele de distanță lungă sunt ca un meci lung și strâns în 3 seturi, unde până la urmă totul se reduce la concentrare și abilități. Este interesant și pentru public. Formula E este fascinantă, de asemenea, fiind o serie de curse inovatoare și ecologice și știu cât de mult cuplu și accelerație pot genera motoarele electrice. Pentru că mașinile nu sunt atât de diferite una de cealaltă, Formula E se pretează la mai multe depășiri față de celelalte serii. Și asta este, evident, una dintre cele mai interesante părți ale motorsportului.”

Cu ce pilot de curse ai vrea sa ai o lecție de condus și în ce mașină?
„Mi-ar plăcea să fie într-un 911 pentru că este preferatul meu, sau poate într-un 718 Cayman GT4. În ceea ce privește pilotul, Daniel Ricciardo ar fi preferatul meu, deoarece cred că abilitățile și stilul lui relaxat sunt mai distractive și favorabile învățării și îmbunătățirii rapide.”

Modelul tău preferat de la Porsche este 911. De ce?
„Doi dintre foștii mei antrenori au condus un 911. Ori de câte ori veneam la antrenament dimineața înainte de școală, le vedeam mașinile și le admiram. Îmi plăcea foarte mult modelul și îmi doream și eu o asemenea mașină. Și apoi, crescând, mergeam la Brands Hatch și mă uitam la finala Carrera Cup. Fiecare generație 911 este atât de unică și atât de frumoasă în felul ei distinct. Mașina este o legendă. Un simbol pentru performanță, imagine și stil.”

Ți-ai împlinit deja multe visuri pe teren și în afara terenului. Cum rămâi motivată?
„Cred că provocări noi apar mereu și întotdeauna poți să-ți stabilești noi obiective. Personal, sunt foarte concentrată pe îmbunătățirile pe care le pot aduce în jocul meu și asta mă motivează foarte mult.”

Ai devenit recent ambasador al mărcii Porsche. Ce înseamnă asta pentru tine?
„A fi un ambasador al mărcii Porsche înseamnă foarte mult pentru mine. Porsche este un brand care m-a fascinat când eram copil. Este foarte important pentru mine să mă aliniez cu parteneri și mărci de care sunt cu adevărat pasionată și cu care mă identific. Porsche se potrivește perfect. Cred că parteneriatul este incredibil și, evident, sunt foarte încântată să descopăr ce fel de lucruri interesante putem face în continuare.”

Related posts