Elon Musk amână debutul Tesla Roadster pentru 2025

Da mai departe!

Elon Musk, cel care conduce destinele Tesla Motors, a anunțat că viitorul model Roadster va debuta în 2025. Doar că anunțuri similare au vizat și anii 2014, 2017, 2021 și 2023.

Șeful Tesla Motors, Elon Musk, a revenit la subiectul faimosului Roadster a cărui a doua generație este așteptată de ani buni. Într-un anunț pe rețeaua de socializare X, el a menționat că firma sa își propune să să lanseze un nou Roadster în 2025.

„În această seară am mărit radical obiectivele de proiectare pentru noul Tesla Roadster”, a mai scris Musk pe X, adăugând că designul modelului va fi finalizat și prezentat până la sfârșitul lui 2024.

Această marotă a șefului Tesla pare să revină în atenție de fiecare dată când Elon Musk dorește să susțină imaginea firmei sale cu un produs care se anunță spectaculos. Doar că, între anunț și realizare trec ani buni și apar amânări fără o justificare clară a producătorului american de mașini electrice.

Elon Musk anunțase încă din 2011 câ în 2014 va relansa modelul Roadster. Apoi, a revenit menționând lansarea Roadster la sfârșitul anului 2017, pentru a ajunge la clienți în 2020. Ulterior, în 2021, Musk a împins lansarea vehiculului până în 2023, citând blocaje în lanțul de aprovizionare global. Anul trecut, CEO-ul Tesla a declarat că speră să înceapă producția noului model în 2024. Acum a mai adăugat un an la lunga listă de amânări.

Deși nu există prea multe date concrete despre viitorul Tesla Roadster se estimează că, grație unui tren de rulare performant, mașina va ajunge la 100 km/h în mai puțin de două secunde.

Dacă un model Tesla Roadster va ajunge cândva la clienți, aceștia se vor putea mândri cu deținea unui vehicul din a doua generație a mașinii. Prima generație, bazată pe șasiul unui Lotus Elise, a fost asamblată de Tesla Motors între 2008 și 2011 și avea performanțe impresionante pentru o mașină electrică.

Related posts