Ediţie specială exclusivă pentru BMW M3: „30 Years M3”

Da mai departe!

Prin lansarea primei generaţii BMW M3 în 1986, BMW M GmbH, care la acea vreme opera sub numele BMW Motorsport GmbH, a revoluţionat segmentul sport al clasei medii. Anterior, nici un alt constructor nu mai folosise atât de mult tehnologia veritabilă din motorsport pentru a transforma un model de serie precum BMW Seria 3 într-un automobil sport de înaltă performanţă care să fie potrivit şi pentru utilizare cotidiană. Primul BMW M3 a stabilit standardul la care s-au raportat şi alţi constructori.

Totodată, de-a lungul celor cinci generaţii ale modelului, BMW M a continuat să rafineze acest simbol auto. Iar de-a lungul anilor, BMW M3 şi-a păstrat caracterul original. Probabil, nici un alt automobil nu combină genele sportive distincte şi posibilitatea de utilizare zi de zi într-un concept general plin de emoţie. În această vară, pentru a marca a 30-a aniversare a simbolului auto, BMW M lansează ediţia specială exclusivistă BMW M3 „30 Years M3”, care este limitată la 500 de unităţi.

Ca omagiu adus primei generaţii BMW M3, ediţia aniversară „30 Years M3” este vopsită în culoarea exclusivă Macao Blue metalizat, care şi-a făcut debutul în gama de culori BMW ca opţiune specială pentru prima generaţie a BMW M3.
Ediţia „30 Years M3” se bazează pe pachetul Competition, care este disponibil opţional pentru modelul de serie BMW M3. Pachetul cuprinde o creştere de 14 kW/19 CP a puterii motorului, la 331 kW/450 CP (BMW M3 „30 Years M3” – consum mediu mixt: 8,8-8,3 l/100 km, emisii CO2: 204-194 g/km). De asemenea, în pachetul Competition este inclusă suspensia Adaptive M, care a fost aliniată corespunzător la performanţele crescute. Dotările optimizate includ şi arcuri, amortizoare şi bare stabilizatoare noi, curbe caracteristice modificate ale celor trei moduri COMFORT, SPORT şi SPORT+, precum şi diferenţial Active M – disponibil standard şi modificat corespunzător – pentru puntea spate şi sistem Dynamic Stability Control (DSC / controlul dinamic al stabilităţii). Mai mult, pachetul Competition ale ediţiei speciale include jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design 666 M star spoke şi anvelope mixte (faţă: 265/30 R20, spate: 285/30 R20).

Toate aceste măsuri duc la o creştere importantă a performanţelor dinamice, care, nu în ultimul rând, se reflectă în acceleraţia îmbunătăţită. În echiparea cu varianta opţională de transmisie – M cu dublu ambreiaj, cu şapte trepte -, BMW M3 „30 Years M3” sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4,0 secunde, ceea ce reprezintă un timp mai mic cu 0,1 secunde faţă de modelul de serie. Chiar şi cu transmisia standard – manuală, cu şase trepte -, automobilul realizează sprintul mai repede cu 0,1 secunde faţă de varianta de producţie.

Ca design exterior, pachetul Competition include BMW Individual High Gloss Shadow Line cu dotări îmbunătăţite, inclusiv decoraţiune de crom negru pentru ţeava de eşapament a sistemului de evacuare sport M, sunetul caracteristic şi puternic contribuind semnificativ la experienţa emoţională a condusului. De asemenea, modelul special dispune de branhii M cu design exclusiv pe aripile faţă, care poartă logo-ul „30 Years M3”.

Pachetul Competition duce interiorul ediţiei „30 Years M3” la un nivel superior prin scaunele sport M specifice, cu design „scoică”, care combină susţinerea perfectă cu confortul de călătorie distinct pe distanţe lungi. Centurile de siguranţă cu benzi BMW M ţesute îmbunătăţesc şi ele ambianţa sport a interiorului.
Logo-ul „30 Years M3” de pe pragurile uşilor faţă amintesc pilotului şi pasagerului din faţă de istoria unică a acestui simbol BMW M. Inscripţia „30 Years M3 1/500” de pe banda decorativă din fibră de carbon, aflată pe panoul de instrumente, este un indiciu al caracterului exclusivist al BMW M3 „30 Years M3”, model limitat la doar 500 de unităţi la nivel mondial. „30 Years M3” este brodat pe tetierele faţă.
BMW M3 „30 Years M3” dispune de tapiţerie integrală exclusivă cu piele Merino în două nuanţe, Black şi Fjord Blue sau – opţional – în Black şi Silverstone, cu cusături contrastante care subliniază caracterul sportiv şi sofisticat al modelului aniversar.
Comparativ cu BMW M3 cu pachet Competition, modelul aniversar are un preţ mai mare cu 10.000 de euro. Lansarea pe piaţă este prevăzută pentru vara anului 2016 – exact la 30 de ani de la momentul semnării primului contract de cumpărare a unui BMW M3.

Related posts