Divizia americană a grupului auto Stellantis, condamnată în SUA la plata a 300 de milioane de dolari, într-un proces privind emisiile diesel

Da mai departe!

Divizia americană a Fiat Chrysler Automobiles, în prezent parte a grupului Stellantis, a fost condamnată la plata a 300 de milioane de dolari, după ce a pledat vinovată, în iunie, pentru conspiraţie criminală, pentru a rezolva o anchetă de mai mulţi ani a Departamentului de Justiţie al SUA legată de frauda privind emisiile vehiculelor cu motoare diesel, transmite Reuters.

FCA US, fosta Chrysler Group, a încheiat anterior un acord cu Departamentul de Justiţie şi a fost de acord să plătească o amendă de 96,1 milioane de dolari şi să renunţe la 203,6 milioane de dolari.

FCA US, acum o divizie a Stellantis, a fost, de asemenea, condamnată la o perioadă de probaţiune organizaţională de trei ani.

Compania a fost acuzată că a făcut declaraţii false cu privire la emisiile diesel pentru peste 100.000 de vehicule diesel Jeep Grand Cherokee şi Ram 1500 din SUA, fabricate în perioada 2014-2016.

Departamentul de Justiţie a spus că FCA a conspirat pentru a înşela testele de emisii din SUA. Pedeapsa penală de 300 de milioane de dolari ”este rezultatul unei investigaţii exhaustive de trei ani”, a spus procurorul general adjunct Todd Kim.

”Această rezoluţie arată că Departamentul de Justiţie este hotărât să tragă la răspundere corporaţiile pentru inducerea în eroare a autorităţilor de reglementare”.

Reprezentanţii Departamentului au remarcat că FCA US a plătit anterior o penalizare civilă de 311 milioane de dolari şi o despăgubire de 183 de milioane de dolari pentru peste 63.000 de persoane, ca parte a unui proces colectiv pentru vehiculele diesel.

Producătorul auto trebuie să efectueze o evaluare iniţială a conformităţii sale cu legea pentru aer curat şi cu procedurile de inspecţie şi testare, să trimită un raport şi să pregătească cel puţin două rapoarte ulterioare.

Related posts