Dacia se aventurează cu Spring în Turcia, prima piață din afara UE

Da mai departe!

Primul automobil electric al mărcii Dacia își va extinde piețele pe care este vândut, ieșind în premieră din UE. Modelul Spring va fi lansat în acest an în Turcia, la aproape doi ani de la primele vânzări.

Dacia Spring va avea o piață foarte mare la dispoziție, odată cu intrarea acestui model în gama oferită în Turcia, o țară cu vânzări care au depășit inclusiv pragul de 1 milion de unități anual, înainte de pandemia de coronavirus și care în acest an a înregistrat volume lunare de peste 60.000 de autoturisme.

Dacia a anunțat lansarea acestui model la finalul acestui an, însă prețul nu a fost deocamdată publicat. Turcia înregistrează progrese importante în vânzările de automobile electrice, pe măsură ce se dezvoltă infrastructura de încărcare. Potrivit datelor statistice oficiale, în 2022 au fost vândute peste 4.000 de automobile electrice, din care aproape 800 au fost vândute în septembrie. Cota de piață a segmentului electric a ajuns la aproape 2% din totalul vânzărilor, într-o țară în care nu sunt în vigoare restricțiile de emisii ale Uniunii Europene, iar motorizările diesel sunt printre favoritele proprietarilor de automobile. Dacia are în Turcia o gamă restrânsă de modele, formată din Duster și cele două versiuni Sandero, cărora li s-a adăugat din acest an și Jogger. Turcii își pot cumpăra și sedanul Logan, însă acesta este vândut sub marca Renault cu numele Taliant. Francezii au ales un nume nou pentru acest model, renunțând la vechiul Symbol, pentru a sublinia creșterea de calitate pe care o oferă modelul produs în uzina din Bursa.

Turcia nu are un sistem de subvenționare a achiziției de automobile electrice, astfel că persoanele care vor dori să cumpere acest model vor plăti prețul de listă, care este așteptat să fie mai mare decât cel din Europa, unde depășește în acest moment 22.000 de euro pe mai multe piețe. Chiar și așa, Dacia Spring va fi cel mai ieftin model electric din Turcia, mai ales că principalul său competitor, VW e-Up, nu este disponibil pe această piață.

Related posts