Cu Peugeot 208 la Iași

Da mai departe!

AutoReport.ro a testat subcompacta Peugeot 208 într-un drum până la Iași, unde am vizitat târgul de Crăciun. Modelul a primit în urmă cu ceva timp un facelift consistent.

Restilizarea i-a adus acestei gamei o parte frontală modificată, noi culori, actualizări la portofoliul de materiale și echipamente și noi pachete de personalizare. În plus, 208 facelift are mai multă tehnologie în dotare în comparație cu varianta anterioară. Francezii mai promit ceva inedit: o vopsea texturată, mai rezistentă decât cea mată. În interior observăm volanul la fel de mic, locurile destul de confortabile, dar și faptul că micuța subcompactă este plăcută de condus.
Sub capotă am primit un motor de 1,2 litri PureTech Turbo, cuplat la o transmisie automată cu 6 trepte. Motorul produce 110 CP, ceea ce face ca această mașină să fie una foarte bună pentru oraș și nu numai. Tot în mediul urban, comportamentul dinamic este unul bun, la fel și cel al suspensiilor. Surprinzător a fost consumul destul de mic înregistrat în drumul către Iași.
În interior, în materie de dotări, pentru nivelurile de echipare superioare, 208 facelift păstrează ecranul tactil de 7 inch, care serveşte drept interfață cu sistemul audio, sistemul de navigaţie şi cu telefonul mobil conectat prin Bluetooth-ul din dotare. Sistemul multimedia oferă conexiune la internet, acces la aplicaţiile Peugeot şi funcția din ce în ce mai comună de „mirroring” – numită Mirror Screen de Peugeot, capabilă să redea aplicaţiile din telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOs şi acces deplin la terminale fără ca șoferul să-și țină telefonul în mână când conduce.
Tot în interior există suficient spațiu pentru 4 persoane. Limitări există la spațiul pentru bagaje, ca la orice mașină din gama subcompactă. 208 Facelift pare că are un design interior ușor modificat, dar plasticele și finisaje rămân aceleași ca la lansarea acestei game.
Lista tehnologiilor de siguranță disponibile include şi un asistent la parcarea laterală, cameră pentru marşarier şi sistem Active City Brake, menit să evite coliziunile la viteze mici – uzuale în zonele urbane.

Peugeot 208 Facelift 1.2 Turbo
0-100 km/h: 9,8 sec
Viteza maximă: 190 km/h
L/l/î: 3.973/1.829/1.460
Masă proprie:1.165 kg
Cilindree (cmc): 1.199
Putere (CP): 110 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 205 la 1.500 rpm
Consum mediu: 5,5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată, 5 trepte

Târgul de Crăciun de la Iași este organizat de Primărie în Piaţa Unirii. În mijlocul pieţei a fost montat un stâlp înalt de 15 metri, de el sunt prinse toate ghirlandele. Modelul este adoptat de ceva timp în toate marile oraşe, dar în sfârşit a ajuns şi la Iaşi. La eveniment au participat mii de ieşeni. Târgul se întinde și pe pietonalul “Ştefan cel Mare”, împodobit de asemenea ca de sărbătoare.

Urmărește AutoReport.ro și pe Facebook

Related posts