Citroen C4 X – alternativa

Da mai departe!

Citroen C4 X are și versiune termică, modelul cu motor pe benzină Puretech a sosit la testele Autoreport.ro pentru un traseu ce a cuprins multe localități din Ilfov.


Modelul se situează în gammă între compacta C4 și crossoverul C5 X. Mare parte din zona frontală este moștenită de la actualul C4. Capota înaltă, orizontală prezintă adâncituri concave, în timp ce chevroanele cromate specifice se întind pe toată lățimea caroseriei. În prelungirea acestora se află farurile față situate pe 2 niveluri, cu tehnologia Citroën LED Vision care amplifică caracterul high-tech al vehiculului.
Văzută din profil, linia dinamică a plafonului mașinii plutește până în partea superioară a hayonului pentru a crea silueta unui vehicul fastback. Consola spate disimulează în mod inteligent lungimea necesară pentru a găzdui un portbagaj spațios de 510 litri. Partea superioară a hayonului este pură și curată, cu un spoiler subtil integrat în partea de sus.
Noile faruri spate distinctive cu LED completează semnătura luminoasă din față, terminându-se într-o formă de săgeată în fața ușilor spate, ceea ce amplifică și mai mult dinamismul siluetei.
Bara de protecție spate, unică, găzduiește plăcuța de înmatriculare amplasată central. Scutul inferior al barei de protecție este finisat în negru mat, pentru protecție și durabilitate. Inserțiile negru lucios adaugă o notă de eleganță, în timp ce prizele de aer exterioare distinctive amintesc de robustețea modelului C5 Aircross.
Modelul de test este echipat cu motorul PureTech de 1.2 litri, care produce 130 CP. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte. Acesta combinație este destul de economică, oferă putere suficientă, dar nu și pentru cei care au pretenții ca C4 X să fie o mașină sport. Comportamentul dinamic este foarte bun, mașina stă foarte bine pe drum, dar și în curbe.
În interior, sistemul My Citroën Drive Plus utilizează un ecran HD de 10-inch, în totalitate personalizabil, grație unui sistem de ‘widget-uri’, care oferă acces la aplicațiile compatibile și conținutul smartphone-ului, direct pe ecranul tactil al vehiculului. Sistemul dispune de recunoaștere vocală în limbaj natural, eficientă și simplu de utilizat, un asistent personal care înțelege ce îi spui, răspunde la întrebări și execută comenzi.
Cu Advanced Profile Management sistemul poate stoca până la 8 profiluri, fiecare profil putând fi asociat cu până la 2 smartphone-uri, pe care le identifică wireless la intrarea acestora în mașină. Sistemul include un serviciu de actualizare în timp real a hărților prin intermediul TomTom, pentru ca șoferii să beneficieze de cele mai noi informații. Acest serviciu este disponibil gratuit pe o perioadă de 3 ani.
Vehiculele pot fi echipate cu până la 4 porturi USB, de tip A sau de tip C – două amplasate în partea inferioară a consolei centrale și 2 în partea din spate a acesteia – pentru ca pasagerii și conducătorul auto să poată încărca cu ușurință un telefon sau o tabletă.
Modelul oferă conducătorului auto și pasagerilor un sentiment unic de liniște, confort și spațiu, grație experienței Advanced Comfort oferită de marca Citroën.
Pasagerii din spate beneficiază de un spațiu pentru genunchi de 198mm și de un spătar mai înclinat al scaunului (27 grade) cu o lățime totală de 1,366 mm la nivelul umerilor și de 1,440 mm la nivelul coatelor. Portbagajul este spațios cu o capacitate de 510 litri. Hayonul său asigură o deschidere largă și funcțională pentru o utilizare zilnică simplă și practică.
Noile modele beneficiază de scaunele Advanced Comfort, o referință în materie de confort la ședere, pentru ca pasagerii să se simtă la bordul mașinii ca acasă, într-un salon. Acestea oferă un confort la susținere și un confort vizual unic, grație materialului inedit folosit. Confortul dinamic și postural este asigurat de spuma de înaltă densitate și de spuma texturată ce oferă susținere, pentru ca pasagerii să se simtă relaxați chiar și după deplasările mai lungi. Scaunele oferă un bun sprijin, sunt dotate cu reglaj lombar și un reglaj pe înălțime, precum și posibilitatea unui reglaj electric.
Scaunele spate de mari dimensiuni pot fi încălzite, la fel ca și scaunele față care pot fi dotate cu funcție de masaj, pentru un sentiment amplificat de stare de bine. Pe anumite niveluri de echipare, scaunele sunt îmbrăcate în Alcantara, care amplifică percepția rafinamentului și confortului resimțite la bord.
Pentru acest model sunt disponibile 20 de sisteme de asistență la condus, printre care: Active Brake assist, Proximity, Park Assist, Asistență la pornirea în pantă, Iluminat static în intersecție, Regulatorul de viteză adaptiv cu funcție Stop and Go și multe altele.

Citroen C4 X 1.2 PureTech Shine
Viteza maximă: 200 km/h
Acceleratie 0-100 km/h s: 9,4
L/l/î: 4.600/1.800/1.525
Masă proprie: 1.364 kg
Volum portbagaj: 380 litri
Cilindree (cmc): 1.199
Putere (CP): 131 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 130 la 1.350 rpm
Consum mediu: 6 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts