Citroen anunță updateuri pentru ë-C4 și C5 Aircross Hybrid

Da mai departe!

Începând cu luna octombrie, ë-C4 beneficiază de evoluții tehnice, cu o autonomie WLTP extinsă la 357 km și cu aproape 30 km mai mult în condiții reale de utilizare, în funcție de diferiți factori. Cu “Plug-in Reminder”, Marca Citroën sprijină clienții modelului C5 Aircross Hybrid din Franța și Marea Britanie să își reducă consumul de combustibil și impactul asupra mediului.

Autonomie extinsă pentru ë-C4

ë-C4 a beneficiat de o autonomie excelentă încă de la lansare, grație unor evoluții tehnice implementate pe parcursul procesului de concepere, cum ar fi utilizarea anvelopelor din clasa „A+”, care reduc rezistența la rulare și îmbunătățesc eficiența. Începând cu luna octombrie, ë-C4 a făcut progrese suplimentare prin adoptarea unor evoluții tehnice care îi sporesc autonomia. Autonomia omologată crește cu 7 km, până la 357 km WLTP. ë-C4 oferă acum o autonomie extinsă în condiții reale de utilizare, cu aproape 30 km în plus, în funcție de diferiți factori (temperatura exterioară, tipul de drum, modul de condus etc). Aceste modificări adaugă un plus de versatilitate și relaxare în utilizarea de zi cu zi și traseele mai lungi.

Motorul electric de 100kW (136CP) și bateria de 50kWh rămân neschimbate la vehiculele cu platformă e-CMP, însă progresele tehnice oferă o performanță optimizată:

  • Pompa de căldură a primit un senzor de umiditate și oferă eficiență energetică optimizată pentru aerul condiționat și sistemul de climatizare, economisind astfel viața bateriei;
  • Sistemul de transmisie este, de asemenea, optimizat, cu un nou raport final de transmisie și modificarea raportului cutiei de viteze a motorului pentru a optimiza autonomia.

Motorul electric oferit de C4 crește rapid în popularitate în Europa, iar ë-C4 reprezentă deja 32,5% din piața vehiculelor electrice în octombrie.

PHEV Connect a fost lansat în Europa din martie 2021 și acoperă deja peste 7.400 de vehicule

Ambiția Mărcii Citroën este să inoveze constant pentru a oferi produse și servicii care facilitează accesul la mobilitate și promovează o experiență generală mai relaxantă. Această filozofie se aplică și pentru strategia de electrificare a gamei. În încercarea de a-și sprijini clienții B2C și B2B în ceea ce privește optimizarea utilizării sistemului de propulsie plug-in hybrid și confortul pe care acesta îl oferă, Citroën oferă soluții suport, precum Plug-in-Reminder și PHEV Connect.

PLUG-IN REMINDER:

Începând cu luna octombrie, utilizatorii modelului C5 Aircross Hybrid din Franța și Marea Britanie sunt notificați de vehiculul lor dacă acesta nu este încărcat în mod regulat. Această modificare a fost implementată printr-o actualizare automată „Over The Air” a software-ului vehiculului și nu necesită o vizită la reprezentanțele Citroën. Măsura este menită să sprijine clienții să optimizeze performanța vehiculului lor plug-in hybrid și să reducă în continuare impactul asupra mediului. Datele actuale arată că 55% dintre traseele de până în 40 km sunt efectuate numai în modul electric și 52% dintre clienți își încarcă deja vehiculul o dată sau de două ori la 100 km. Ideea este să-i încurajăm să meargă și mai departe, pentru a profita din plin de soluțiile reîncărcabile.

Citroën C5 Aircross Hybrid este echipat cu o baterie de 13,2 kWh, ceea ce îi oferă o autonomie electrică fără emisii de 55 km (WLTP). Sistemul funcționează pe baza computerului de bord, care analizează traseele, procentul de încărcare a bateriei și numărul de încărcări efectuate. Notificările sunt afișate pe ecranul tactil al vehiculului. Inițial, după cinci zile și 10 trasee efectuate fără ca vehiculul să fie încărcat, software-ul va emite o notificare pe zi prin intermediul ecranului tactil. Dacă vehiculul nu este încărcat timp de 30 de zile, atunci notificarea apare de două ori pe zi în timpul utilizării vehiculului.

Această funcție va fi lansată în alte țări la începutul anului 2022 și va fi disponibilă și pentru următorul model emblematic al mărcii, noul C5 X Plug-in Hybrid.

PHEV CONNECT:

PHEV Connect este un nou serviciu conectat destinat managerilor de flote de vehicule plug-in hybrid pentru a-i sprijini în tranziția energetică, ajutându-i să reducă costurile aferente flotei și emisiile de CO2. Sistemul se bazează pe Citroën Connect Box pentru a transmite date telematice despre vehicul.

PHEV Connect oferă managerilor de flote informații precise despre utilizarea vehiculelor din flota lor și le permite să ia măsuri pentru a influența comportamentul șoferilor. Managerii de flote au acces la statistici de pe platforma de management PHEV Connect, inclusiv la următoarele informații despre flota lor:

  • Procentul de utilizare a flotei de vehicule în modul electric și hibrid
  • Frecvența de încărcare
  • Consumul de carburant și timpii de reîncărcare pentru întreaga flotă și per vehicul
  • Eventualele avantaje generate de un comportament mai bun la volan sau de conectarea frecventă la stațiile de încărcare.

Aceste informații îi ajută pe managerii de flote să-și îmbunătățească costul de utilizare, oferind utilizatorilor sfaturi personalizate privind maximizarea utilizării modului electric, încărcarea mai frecventă a vehiculelor și adaptarea stilului lor de condus. În plus, statisticile îi ajută pe manageri să stabilească o ofertă de mobilitate adaptată la utilizarea vehiculelor plug-in hybrid.

PHEV Connect a fost lansat în Europa în martie 2021 și acoperă deja peste 7.400 de vehicule.

Detalii despre apariția acestor soluții tehnice în România vor fi comunicate ulterior.

Related posts