Chinezii estimează că se vor vinde 6 milioane de vehicule electrice în acest an pe piața internă

Da mai departe!

Un număr record de şase milioane de automobile electrice ar urma să fie vândute în acest an în China, pe fondul majorării puternice a cererii, estimează specialiştii locali.

Asociaţia Constructorilor de Automobile din China (CPCA) a anunţat marţi că în luna iulie livrările de vehicule electrice s-au dublat până la 486.000 de unităţi şi au fost responsabile pentru 26,7% din cele 1,84 milioane de autovehicule pentru pasageri înmatriculate în China.

În aceste condiţii, CPCA a decis să îşi îmbunătăţească estimările anterioare, conform cărora 5,5 milioane de vehicule electrice urmau să fie vândute în acest an, până la un nivel record de şase milioane de unităţi.

Noua prognoză revizuită marchează o dublare faţă de cele 2,99 milioane de vehicule electrice înmatriculate în 2021 în China, ceea ce scoate în evidenţă creşterea semnificativă a cererii pentru autoturisme curate în China şi provocările pentru constructorii tradiţionali în a se adapta la o piaţă care devine rapid una verde.

În plus, CPCA a precizat că noua sa prognoză revizuită, de şase milioane de vehicule electrice vândute în 2022, este în continuare una „relativ prudentă”, fiind posibil să fie revizuită din nou în cursul trimestrului patru.

CPCA estimează că în luna iulie producătorul auto american Tesla Inc. a vândut 28.217 autoturisme electrice produse în China, dintre care 8.461 au mers pe piaţa locală şi 19.756 au fost exportate, în principal în Europa şi Asia. Dacă aceste estimări se vor confirma, livrările de automobile electrice Tesla produse în China au scăzut cu 64% comparativ cu luna iunie, în principal din cauza întreruperilor de producţie necesare pentru modernizarea uzinei de la Shanghai, în cadrul unei strategii care prevede dublarea capacităţii de producţie a acestei uzine până la un milion de vehicule pe an.

Anterior, constructorul auto chinez BYD Co. a raportat că în luna iulie a vândut 162.530 de autovehicule, atât vehicule electrice pe baterie şi hibride de tip plug-in.

Chiar dacă Tesla şi BYD domină piaţa vehiculelor electrice din China, o serie de mici startup-uri au început şi ele să îşi majoreze cota de piaţă odată cu creştere cererii. De exemplu, Hozon New Energy Automobile Co. a livrat 14.037 de vehicule electrice luna trecută, dintre care 1.382 în străinătate, iar rivalul Leapmotor Technologies Ltd. a livrat un număr record de 12.044 de autovehicule electrice.

Autorităţile centrale şi locale din China au luat măsuri pentru a ajuta industria auto să îşi revină după restricţiile şi carantinele care au afectat vânzările la începutul anului. În luna mai, Guvernul de la Beijing a redus cu 50% taxele la achiziţionarea unui autoturism cu emisii reduse în timp ce autorităţile municipale au venit şi ele cu subvenţii şi stimulente pentru a-i convinge pe cumpărători să se orienteze spre un vehicul cu emisii reduse.

Related posts