Chinezii de la Nio vor să concureze marca Tesla acasă la ea

Da mai departe!

Producătorul auto chinez Nio a anunţat că încă „analizează” intrarea în 2025 în America de Nord, au declarat directori de la cele două companii la o conferinţă organizată de Reuters la Detroit.

„Lucrurile s-au schimbat” în ceea ce priveşte geopolitica, lanţurile globale de aprovizionare şi alţi factori care afectează decizia de vinde maşini în SUA, a explicat Ganesh Iyer, directorul subsidiarei americane a Nio.

Nio trebuie să-şi construiască infrastructura înainte de a aduce vehiculele electrice în America de Nord iar firma ia în considerare „orice tip de parteneriat”, a declarat Iyer.

Nio, care se situează pe locul nouă în rândul producătorilor chinezi de automobile electrice şi hibride, este un rival al producătorului american Tesla graţie modelelor premium lansate în noiembrie 2021.

La finele anului trecut, Nio a intrat pe pieţele din Germania, Ţările de Jos, Suedia şi Danemarca oferind clienţilor posibilitatea de a cumpăra automobile electrice direct din magazinele sale sau online, fie să închirieze automobilele pentru o perioadă începând de la o lună.

Related posts