Candidaţii turului 2 al alegerilor prezidenţiale din Franţa, Macron şi Le Pen consideră că pachetul salarial al CEO-ului Stellantis este”şocant” de mare

Da mai departe!

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi contracandidata sa de extremă-dreapta Marine Le Pen au numit vineri pachetul salarial al CEO-ului producătorului auto franco-italian Stellantis ca fiind ”şocant” de mare, salariile exagerate ale directorilor fiind acum un subiect fierbinte în alegerile prezidenţiale strânse din Franţa, transmite Reuters.

Cu doar 9 zile înaintea unui tur de scrutin care va determina cine va conduce cea de-a doua mare economie a Uniunii Europene în următorii cinci ani, sondajele de opinie arată că Macron este doar cu puţin înaintea lui Le Pen, câştigătorul fiind incert.

Pachetul de compensaţii pentru 2021 al CEO-ului Stellantis, Carlos Tavares, se ridică la aproximativ 19 milioane de euro (20,5 milioane de dolari), plus un pachet de acţiuni în valoare de aproximativ 32 de milioane de euro şi o compensaţie pe termen lung de aproximativ 25 de milioane de euro.

”Vorbim de sume astronomice aici… ar trebui să punem un plafon pentru acestea, asta ar putea funcţiona dacă acţionăm la nivel european”, a spus Macron la radio franceinfo.

”Oamenii nu pot avea probleme cu puterea de cumpărare, dificultăţi şi anxietate în viaţa lor şi să vadă astfel de sume”, a spus Macron, adăugând că altfel ”societatea va exploda”.

Le Pen a făcut comentarii asemănătoare.

„Desigur că este şocant. Este şi mai şocant atunci când este un CEO care a pus compania în dificultate şi primeşte sume considerabile”, a declarat ea pentru televiziunea BFM, sugerând că o modalitate de a compensa o astfel de remuneraţie este dezvoltarea acţiunilor angajaţilor.

Grupul auto a declarat într-un comunicat că nu comentează poziţiile politicienilor şi a spus că a trecut de la aproape faliment la o poziţie de lider sub conducerea lui Tavares. Acesta a adăugat că a plătit atât personalului cât şi acţionarilor – 1,9 miliarde de euro – şi a spus că salariul lui Tavares variază cu 90%, în funcţie de performanţa companiei şi că este mai mic decât salariile directorului GM şi Ford.

Puţin peste 52% dintre acţionarii companiei au votat miercuri împotriva pachetului de compensaţii într-un vot consultativ.

Related posts