BMW transferă producţia motoarelor cu combustie din Germania în Marea Britanie şi Austria; În Germania va produce automobile electrice

Da mai departe!

BMW va retehnologiza fabricile din Germania pentru fabricarea de automobile şi componente electrice, producţia de motoare cu combustie urmând să fie transferată în Marea Britanie şi Austria, în cadrul strategiei de trecere la automobilele cu emisii scăzute, transmite Reuters.

Fabricile auto din întrega lume investesc în automobile de generaţie nouă, în condiţiile în care cumpărătorii încep să fie tot mai mult interesaţi de vehiculele electrice, în timp ce guvernele grăbesc renunţarea la motoarele cu combustie.

Germania a prezentat miercuri un program de 3 miliarde de euro pentru promovarea automobilelor cu emisii scăzute, iar Marea Britanie a anunţat că începând din  2030 va interzice vânzarea de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină.

”Până la sfârşitul anului 2022, toate fabricile noastre din Germania vor fabrica cel puţin un automobil integral electric”, a afirmat într-un comunicat Milan Nedeljkovic, membru al consiliului de administraţie al BMW, care este responsabil cu producţia.

Fabrica BMW din Munchen, care produce în prezent motoare cu combustie cu patru, şase, opt şi doisprezece cilindri, va fi reorganizată cu o investiţie de 400 de milioane de euro până în 2026, pentru a faabrica vehicule electrice de nouă generaţie.

BMW a anunţat că producţia de motoare cu opt şi doisprezece cilindri se va muta de la Munchen la Hams Hall, Anglia, iar alte motoare vor fi fabricate la Steyr, în Austria.

Bavaria, unde îşi are sediul BMW, va primi cea mai mare parte a investiţiilor, a arătat producătorul auto.

Maşina electrică BMW i4 va fi construită la Munchen, versiuni complet electrice ale automobilelor serie 5 şi 7 vor fi fabricate la Dingolfing şi un X1 electric va fi produs la Regensburg.

BMW a declarat că numărul de angajaţi de la fabrica sa de la Dingolfing care produce motoare pentru maşini electrice se va dubla la 2.000 de lucrători.

Fabrica BMW din Leipzig, Germania, va începe fabricarea automobilului Mini Countryman, iar fabricile din Regensburg şi Leipzig sunt pregătite pentru producerea modulelor pentru baterii.

BMW va îmbunătăţi structura costurilor cu 500 de milioane de euro până la sfârşitul anului, a mai informat compania.

Related posts