BMW Seria 2 Gran Coupe – super sedan compact

Da mai departe!

BMW Seria 2 Gran Coupe a sosit de la Automobile Bavaria la testele AutoReport.ro. Acesta este cel mai mic sedan sportiv premium din gama BMW. Cu toate acestea, are toate atuurile ca să se facă plăcut.

BMW Seria 2 Gran Coupé reprezintă un pas important pentru marcă: conceptul de coupé cu patru uşi, care s-a bucurat de mare succes în segmentele superioare, este oferit acum şi în clasa compactă premium. În acest moment, producătorul bavarez se prezintă cu o gamă extinsă din care poți alege variante de caroserie și derivate cuprinzătoare pentru toate segmentele.
Asemenea versiunilor coupé cu patru uşi din gamele BMW Seria 6, BMW Seria 4 şi BMW Seria 8, BMW Seria 2 Gran Coupé are un design cu linii îndrăzneţe, sportive şi pline de emoţie, uşi fără rame şi o apariţie foarte expresivă şi flamboiantă. La acestea se adaugă un nivel mare de funcţionalitate, inclusiv spaţiu interior excelent şi un portbagaj mare.
Caracteristica principală a BMW Seria 2 Gran Coupé este silueta extinsă dinamic, care, alături de cele patru uşi fără ramă, crează imaginea coupé-ului clasic. De asemenea, noul model Gran Coupé adaugă detalii exclusive precum barele conturate ale grilei radiatorului şi, cel mai atractiv, noul design al stopurilor care se extind mult spre centrul părţii spate. Ele se unesc într-o bandă negru lucios care ajunge până la şi înconjoară logo-ul BMW dispus central. Această combinaţie între stopuri şi elementul de conectare reprezintă o accentuare pe orizontală şi accentuează lăţimea spatelui. BMW Seria 2 Gran Coupé are o poziţie sportivă, joasă şi lată pe şosea. Farurile uşor înclinate – dotate standard cu tehnologie LED integrală, cu opţiunea unei variante adaptive – formează faimoasa faţă BMW cu patru ochi şi atrag atenţia asupra grile BMW caracteristice. Grila are forma unui element mare şi conectat, extinzându-se mult în ambele părţi.
Seria 2 Gran Coupé măsoară 4.526 de milimetri în lungime şi 1.800 de milimetri în lăţime, dar are o înălţime de doar 1.420 de milimetri. Chiar şi în contextul uneii linii sportive cu acoperiş coborât spre spate, se asigură un spaţiu generos pentru toţi pasagerii datorită ampatamentului de 2.670 de milimetri.
Sub capota lui BMW 220d Gran Coupe se află un motor diesel cu 4 cilindri care produce 140 kW/190 CP care vine cu un sistem cu un sistem cu două turbocompresoare. Acesta îndeplinește standardele de emisii Euro 6d-TEMP. Motorul este cuplat la o cutie de viteze cu 8 trepte care distribuie puterea și cuplul foarte bine. Performanțele oferite noul motor și de cutie sunt mai bune în materie de sprinturi și de sportivitate. Sedanul își păstrează caracterul de coupe și pe asfalt, bazându-se pe un comportament dinamic foarte bun și o ținută de drum specifică sportivelor bavareze.
Interiorul BMW Seria 2 Gran Coupé vine cu soluţii de detaliu inovatoare, precum benzile de iluminare cu şase culori diferite disponibile. Mașina oferă suficient spațiu pentru 4 persoane. În plus, portbagajul de 430 de litri poate fi extins în diverse moduri.
Diferitele comenzi sunt orientate clar către conducător, iar zonele funcţionale din interior, de exemplu pentru încălzire, aer condiţionat şi diferitele funcţii de condus sau pentru comenzile de lumini, facilitează operabilitatea. Accesul la infotainmentul opţional oferită de noul sistem de operare BMW 7.0 – cu control opţional prin gesturi – se face printr-un panou de afişare ale cărui două ecrane mari sunt disponibile cu diagonală de până la 10,25 ţoli (cu BMW Live Cockpit Professional), în timp ce forma şi aranjarea designului BMW Live Cockpit face trimitere la faţa cu patru ochi a BMW. Displayul central de înaltă rezoluţie este montat central, cu funcţie touch şi înclinat în stilul BMW obişnuit către conducător. BMW Seria 2 Gran Coupé permite utilizatorului să combine diverse opţiuni de control. În plus faţă de butoanele obişnuite de pe consola centrală şi volan este disponibil standard controlerul iDrive – cu touchpad de la BMW Live Cockpit Plus în sus – şi displayul central de 8,8 ţoli (22,35 cm), disponibil tot standard cu funcţie touch. De asemenea, BMW Live Cockpit Plus adaugă un sistem de navigaţie şi control vocal inteligent, cu procesare vocală online. În cele din urmă, opţional este disponibil şi BMW Live Cockpit Professional, care include şi Asistentul Personal Inteligent BMW şi care se bazează pe noul sistem de operare BMW 7.0. BMW Live Cockpit Professional reuneşte sistemul de operare şi afişajul complet digital cu conectivitatea şi personalizarea maxime. Dotare opţională, controlul prin gesturi cuprinde şapte gesturi diferite, dintre care două pot fi atribuite funcţiilor alese de utilizator.
Asistarea extinsă cu parcare şi manevrare este disponibilă ca opţiune la BMW Seria 2 Gran Coupé sub forma controlului distanţei de parcare (PDC), a camerei pentru mers înapoi sau a asistentului de parcare. Acesta din urmă permite parcarea asistată automată în spaţiile care sunt paralele sau perpendiculare pe drum, totul acţionat printr-o singură apăsare de butpn, precum şi ieşirea automată din spaţiile de parcare paralelă. De asemenea, disponibil din lista de opţiuni este asistentul de marşarier inovator, care memorează mişcările de direcţie pentru orice secţiune tocmai parcursă de maşină la viteze de până la 36 km/h. Sistemul este capabil să direcţioneze maşina cu spatele – pentru distanţe de până la 50 de metri, la o viteză maximă de 8 km/h – exact pe aceeaşi trasă pe care a venit cu faţa.
Asistentul Personal Inteligent BMW, disponibil prima dată la BMW Seria 3 Sedan, face parte din conceptul de control/operare. Utilizarea mesajului scurt „Hei/Hi/Hello BMW” face posibilă accesarea diferitelor funcţii ale automobilului şi obţinerea informaţiilor prin simpla vorbire. Asistentul Personal Inteligent BMW este un expert BMW veritabil şi, totodată, un personaj digital, care poate învăţa rutine şi obiceiuri pe care ulterior să le aplice în contextul adecvat sau să ofere conversaţii ocazionale, chiar spunând şi câte o glumă sau relatând poveşti interesante. Serviciile Connected Navigation permit includerea informaţiilor interne şi externe în planificarea traseului. Conducătorii BMW Seria 2 Gran Coupé vor putea să trimită destinaţii din diverse aplicaţii direct în sistemul de navigaţie al automobilului, să le stocheze şi să le sincronizeze cu maşina.

BMW Seria 2 Gran Coupe 220d
0-100 km/h: 7,5 secunde
Viteza maximă: 235 km/h
L/l/î: 4.526/1.800/1.420
Masă proprie: 1.505 kg
Volum portbagaj (l): 430
Cilindree (cmc): 1.995
Putere (CP): 190 la 4.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 400 la 1.750 rpm
Consum mediu: 5,5 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 8 trepte

Related posts