BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group planifică o societate mixtă pentru crearea de stații de încărcare ultra-rapide în Europa

Da mai departe!

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group cu Audi și Porsche au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a crea cea mai puternică rețea de încărcare din Europa. Obiectivul este construirea rapidă a unui număr mare de stații de încărcare pentru a permite călătorii pe distanțe lungi pentru conducătorii de automobile electrice (BEV). Acesta este un pas important pentru a facilita adoptarea mașinilor electrice pe scară largă.

Stațiile de încărcare ultra-rapide și de mare putere vor avea până la 350kW, fiind mult mai rapide decât cea mai puternică stație de încărcare din prezent. Conform planului, construcția stațiilor va începe în 2017. Ținta este construirea a aproximativ 400 de astfel de puncte de încărcare în Europa. Până în 2020, clienții vor avea acces la sute de puncte de încărcare de mare putere. Scopul este de a permite călătoriile pe distanțe lungi cu ajutorul rețelei deschise de stații de încărcare plasate de-a lungul autostrăzilor și arterelor importante, ceea ce nu a fost posibil pentru majoritatea conducătorilor de automobile electrice (BEV) până în prezent. Această soluție ar urma să permită sistemului de încărcare cu energie electrică să devină la fel de simplu ca alimentarea cu combustibil de la benzinăriile clasice.

Rețeaua se va baza pe tehnologia standard Combined Charging System (CCS). Infrastructura de încărcare planificată se extinde de la standardul tehnic existent de încărcare pentru curent continuu și alternativ către următorul nivel al capacității de încărcare rapidă cu curent continuu, de până la 350 kW. Mașinile electrice care sunt compatibile cu puterea maximă a stațiilor de încărcare se pot reîncărca, indiferent de marcă, în mult mai puțin timp decât în prezent. Rețeaua este proiectată pentru a deservi toate automobilele echipate cu CCS, facilitând astfel adoptarea mașinilor electrice (BEV) în Europa.

„Există doi factori decisivi pentru noi: încărcarea foarte rapidă și poziționarea corectă a stațiilor de încărcare”, a declarat Oliver Blume, Chairman of the Executive Board la Porsche AG. „Împreună, acești doi factori ne permit să călătorim cu mașinile alimentate electric la fel cum călătorim cu mașinile convenționale cu combustie. În calitate de constructor auto, ne implicăm activ în modelarea viitorului nostru, nu numai prin construirea automobilelor integral electrice, ci și prin construirea infrastructurii necesare”.

Constructurii de automobile intenționează să facă investiții substanțiale pentru a crea rețeaua, subliniind încrederea fiecărei companii în viitorul mobilității electrice. În timp ce partenerii fondatori – BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Volkswagen Group – vor fi parteneri cu drepturi egale, și alți producători de automobile vor fi încurajați să participe la rețea pentru a ajuta la stabilirea unor soluții de încărcare confortabile pentru proprietarii mașinilor electrice (BEV). Societatea mixtă este deschisă și la colaborări cu parteneri regionali.

Înființarea societății mixte este condiționată de implementarea acordurilor finale și de reglementările cu privire la fuziuni din diferite jurisdicții.

Related posts