BMW confirmă o investiție de 600 milioane de lire într-o uzină din Marea Britanie pentru mașini Mini electrice, deocamdată sunt MADE IN CHINA

Da mai departe!

Grupul german BMW a confirmat informația transmisă anterior de autoritățile britanice privind o investiție de amploare în uzina de automobile din Oxford, aparținând mărcii Mini. Deocamdată modelele prezentate la IAA Munchen sunt fabricate în China.

Fabrica Mini din Oxford va fi transformată în uzină complet electrificată, aici urmând să fie produse automobile cu baterii începând din 2030. Două noi automobile electrificate, Mini Cooper 3 și Mini Aceman, vor începe să fie asamblate în Marea Britanie în 2026, după cum anunță constructorul.

Investiția anunțată de BMW se ridică la 600 de milioane de lire. „Cu această nouă investiție vom dezvolta uzina din Oxford pentru producția noii generații de MINI electrice și vom stabili calea pentru producția de mașini pur electrice în viitor”, a declarat Milan Nedeljković, directorul de producție al BMW AG.

În total, BMW Group va ridica investiția din Marea Britanie la peste 3 miliarde de lire, pentru fabricile sale din Swindon, Hams Hall și Oxford. Companie spune că dezvoltarea uzinelor „a fost susținută de guvernul Regatului Unit” deoarece va ajuta la asigurarea locurilor de muncă.

Fabrica Mini din Oxford aniversează 110 de existență și este locul în care este produs actualul Mini Electric, începând din 2019, alături de modele cu propulsie cu combustie.

Uzina din Oxford produce în prezent MINI cu 3 uși, MINI cu 5 uși, precum și MINI Clubman și MINI Electric. Din 2024, fabrica va începe să producă următoarea generație MINI cu 3 uși și MINI cu 5 uși cu motoare termice, precum și noul MINI Cabriolet.

Fabrica va atinge o capacitate de producție de aproximativ 200.000 de mașini pe an pe termen mediu, vehiculele electrice cu baterie și cu combustie fiind inițial construite pe aceeași linie de producție. Din 2030, uzina din Oxford va produce exclusiv modele MINI 100% electrice.

Mini are programat startul producției pentru noul MINI Countryman, la uzina BMW Group din Leipzig, electric și termic, precum și startul producției pentru MINI Cooper cu 3 uși și MINI Aceman complet electrice, în China.

Related posts