BMW anunță facelift pentru gama Seria 4

Da mai departe!

BMW a anunțat un facelift major pentru întreaga gamă Seria 4. Până azi s-au vândut 400.000 de unităţi la nivel mondial din gama BMW Seria 4.

Modelul a debutat în 2013 prin apariţia BMW Seria 4 Coupé. În 2014 i s-au alăturat BMW Seria 4 Cabriolet şi BMW Seria 4 Gran Coupé, astfel că s-a creat p familie completă de modele. Automobilele sunt produse la München (BMW Seria 4 Coupé), Regensburg (BMW Seria 4 Cabriolet) şi Dingolfing (BMW Seria 4 Gran Coupé).

Noile modele vor putea fi comandate începând cu luna martie a acestui an.

Farurile LED restilizate înlocuiesc actualele unităţi cu xenon de care dispune modelul. Iar toate modelele din gamă sunt echipate, în echiparea standard, cu proiectoare LED de ceaţă în faţă. Stopurile LED ce echipează BMW Seria 4 în premieră oferă un impact suplimentar aspectului puternic al automobilului. Prizele de aer modificate, aplicaţiile specifice liniilor de echipare şi noul şorţ spate adaugă alte note atractive.

Trecând la interior, noile detalii electroplacate, aplicaţiile cromate şi consola centrală în negru lucios adaugă o notă de exclusivism. Un alt punct de atracţie vizuală este cusătura dublă de pe panoul de instrumente, iar cele trei culori noi de tapiţerie şi cele trei benzi decorative pentru interior noi oferă o varietate şi mai mare atunci când vine vorba de personalizarea designului interior.

Două culori noi – Snapper Rocks Blue şi Sunset Orange – sunt disponibile exclusiv pentru noile modele BMW Seria 4, iar pentru fiecare linie de echipament – Advantage, Sportline, Luxury Line şi M Sport – există câte un design pentru jante, specific modelului. Gama largă de opţiuni suplimentare de echipamente oferă posibilităţi extinse de personalizare a automobilului în funcţie de preferinţele personale.

Suspensie revizuită
Noile BMW Seria 4 Coupé BMW Seria 4 Gran Coupé dispun acum de o setare mai rigidă a suspensiei, care oferă o manevrabilitate şi mai sportivă fără nici o reducere a confortului. Atât dinamica laterală, cât şi cea longitudinală au fost îmbunătăţite, indiferent de sarcina de la bord. Acest lucru este valabil nu numai pentru suspensia standard, ci şi pentru suspensia M Sport şi cea adaptivă. Toate modelele BMW Seria 4 noi se bucură acum de şi mai multă stabilitate în linie dreaptă şi de o direcţie cu reacţie mai bună. Anvelopele de înaltă performanţă sunt disponibile ca opţiune din fabrică pentru toate modelele începând cu BMW 430d şi BMW 430i.

31 de variante de model şi sisteme de propulsie
Toate motoarele pe benzină şi propulsoarele diesel cu patru cilindri din echiparea noului BMW Seria 4 provin din cea mai nouă familie de motoare BMW EfficientDynamics şi sunt echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo. Pentru toate modelele BMW Seria 4 noi sunt disponibile trei motoare pe benzină (BMW 420i, BMW 430i şi BMW 440i) şi trei versiuni diesel (BMW 420d, BMW 430d, BMW 435d xDrive).

Nivelul puterii variantelor de model BMW Seria 4 echipate cu motoare pe benzină variază între 135 kW/184 CP pentru BMW 420i şi 240 kW/326 CP pentru BMW 440i. În acelaşi timp, când vorbim de portofoliul diesel, spectrul puterii se extinde de la 140 kW/190 CP la BMW 420d până la 230 kW/313 CP pentru BMW 435d xDrive.

BMW Seria 4 Gran Coupé este disponibil cu încă o variantă diesel – BMW 418d cu o putere maximă de 110 kW/150 CP.

În total, 12 variante pot dispune de tracţiune integrală BMW xDrive, în timp ce BMW 435d xDrive vine în echiparea standard de sistemul inteligent de tracţiune integrală – în variantele Coupé, Cabriolet şi Gran Coupé.

Noi afişări ale navigaţiei şi instrumentelor
Disponibil opţional, sistemul de navigaţie Professional pentru noul BMW Seria 4 dispune acum de o interfaţă cu panouri mari de control, care este şi mai uşor de utilizat. Panourile de control pot fi aranjate în funcţie de preferinţe şi afişează o versiune actualizată continuu a conţinutului legat de meniu, ceea ce face ca operarea să fie şi mai intuitivă pentru utilizatori.

Opţional, BMW Seria 4 poate fi echipat cu ecran de bord complet digital – Multifunctional Instrument Display, ceea ce oferă conducătorului posibilitatea de alegere a diferitelor opţiuni de vizualizare pentru toate afişările, în funcţie de modul de experienţă a condusului selectat.

Design mai accentuat şi pentru BMW M4
Acum, BMW M4 Coupé şi BMW M4 dispun în echiparea standard de farurile LED integral adaptive. Iar stopurile LED integral cu design nou reîmprospătează aspectul şi latura tehnică. Pe lângă acestea, prin numeroase amprente stilistice ce au fost adăugate, cockpitul celor mai sportive variante BMW Seria 4 se bucură de o ambianţă şi mai sofisticată. De asemenea, cele două modele M4 dispun şi de versiune actualizată a sistemului de navigaţie Professional, dar şi de alte dotări ConnectedDrive.

Related posts