Bentley și LifeScore, parteneriat pentru muzică adaptivă

Da mai departe!

După ample teste de cercetare și dezvoltare, un exemplar demonstrativ Bentley are acum capacitatea de a crea o coloană sonoră bazată pe reacțiile șoferului și stilul său de conducere. Vehiculul generează o compoziție de muzică instrumentală în timp real, îmbunătățind experiența emoțională a fiecărei călătorii. 

Parteneriatul cu LifeScore, experți în domeniul muzicii adaptive, are obiectivul de a crea muzică adaptată condițiilor de conducere în continuă schimbare și stilului șoferului – de la condus relaxat la pilotaj energic. 

Bentley și LifeScore lucrează împreună creând algoritmi care permit informațiilor despre vehicul (cum ar fi turația motorului și accelerația) să influențeze compoziția în timp real, adaptându-se constant în funcție de situația de conducere. Această adevărată sincronizare șofer-vehicul-muzică este prima de felul său din industrie.

Fiecare călătorie are ca rezultat o experiență de utilizare în timp real, care este profund personalizată. Informațiile de la vehicul creează un peisaj sonor unic care răspunde modului, locului și condițiilor în care vehiculul este condus. În locul redării unei muzici care distrage atenția de la călătorie, vehiculul este acum capabil să compună o coloană sonoră instrumentală potrivită.

LifeScore folosește muzicieni de talie mondială, instrumente contemporane și clasice și tehnologie de ultimă oră pentru înregistrări la celebrele Abbey Road Studios. Toate elementele audio sunt înregistrate cu sunet complet ambisonic (sunet surround cu sferă completă) folosind mai mult de 50 de microfoane pentru a asigura compatibilitatea cu orice viitoare formate posibile. În cabina viitorului, sunetul poate fi conceput pentru a proveni din orice direcție la cea mai mare rezoluție posibilă.

Dintr-o bibliotecă de sunete care conține o suită cuprinzătoare de date și înregistrări audio, pot fi compuse mai mult de 100 de miliarde de piese muzicale unice, cu durata de 60 de minute – mai mult decât numărul de stele din galaxia noastră.

LifeScore a câștigat recent premiul MediaTech Innovators al Business Cloud pentru 2021, o potrivire perfectă cu măiestria și cele mai recente progrese tehnice folosite de Bentley pentru a oferi cea mai înaltă calitate posibilă.

Compoziție prin măiestrie și inovație

Această abordare inovatoare combină muzica interpretată și compusă de om, care poate fi apoi reprodusă algoritmic la cererea vehiculului și poate fi livrată perfect în habitaclul de mare clasă. 

Compozitori și muzicieni creează blocuri de construcție (celule) din material muzical brut, pe care vehiculul le selectează, le combină, le stratifică și le secvențiază pentru a produce muzica finală în timp real. Rezultatul este o redare nesfârșită, unică la fiecare ascultare pe durate lungi, fără a suna repetitiv sau sintetic.

De exemplu, atunci când redați muzică în modul Cocoon, în timp ce vehiculul parcurge străzile orașului, muzica crește și evoluează încet, iar când este atinsă viteza de croazieră, muzica este susținută și profund relaxantă. Când este activat modul de conducere Enhanced, muzica devine extrem de reactivă și mai captivantă, detectând schimbările de transmisie, accelerația și cuplul, rezultând o experiență audio de intensitate ridicată, în care stilul de conducere și sunetul sunt legate indisolubil. Folosind inteligența artificială, software-ul optimizează răspunsul la crearea muzicii pentru șofer.

Algoritmii sunt proiectați pentru a produce compoziții care parcurg teme și variații realizate prin maximizarea coerenței și minimizarea repetării, precum și a altor tehnici AI. Prin urmare, o oră de celule compuse de oameni va genera practic ore nelimitate de muzică. 


Modelul demonstrativ Bentley va furniza datele de bază necesare pentru dezvoltarea sistemului în vederea implementării sale pe primul vehicul cu propulsie complet electrică de la Bentley.

Related posts