Bentley Mulliner a pregătit un trio de debut pentru Salon Privé

Da mai departe!

Bentley urmează să se întoarcă pe superbul domeniu al Palatului Blenheim, în perioada 22-26 septembrie, pentru ediția  Salon Privé din acest an, expunând trei exemplare realizate artizanal de Bentley Mulliner.

Ca divizie de personalizare și execuție la comandă a Bentley, Bentley Mulliner operează acum un trio de portofolii pentru a conferi un plus de măiestrie gamei de modele Bentley. La Salon Privé, toate cele trei portofolii vor fi prezentate pentru prima dată împreună. Un nou membru al familiei Mulliner Collections va fi dezvăluit, Bentley Mulliner Bacalar va fi prezentat pentru prima dată publicului, iar unul dintre cele mai renumite exemplare Bentley din istorie va completa prezența mărcii la salon.

Oferta Bentley Mulliner Classic a fost lansată anul trecut, odată cu anunțul – la Salon Privé – că Team Blower din 1929 al Bentley urma să renască cu o nouă ediție de 12 exemplare supraalimentate, de 4½ litri, ale legendarei mașini. Aceste modele, fiecare realizate manual, de o echipă de specialiști de la Bentley Mulliner, vor forma prima serie de renaștere a mașinilor de curse de dinainte de cel de-al doilea război mondial. Aceeași divizie a Mulliner a finalizat, în 2019, o restaurare impecabilă a modelului Corniche din 1939, care a fost prezentată la Salon Privé anul trecut. Anul acesta, portofoliul Mulliner Classic va fi reprezentat de dezvăluirea rezultatului ultimelor 12 luni de muncă ale unei echipe dedicate de ingineri și meșteșugari: restaurarea propriului Team Car al lui Bentley, așa cum a fost el condus de Sir Tim Birkin – mașina care a furnizat datele și planurile pentru seria Continuation.

Bentley Mulliner Bacalar – cel mai rar Bentley cu două uși din epoca modernă și expresia supremă a luxului în aer liber cu două locuri – își va face debutul public la Salon Privé. Acest Grand Tourer suprem este expresia revenirii la producția artizanală de caroserii de către Bentley Mulliner – cel mai vechi carosier din lume. Vor fi create doar 12 exemple ale acestui model în ediție limitată, garantând raritatea și exclusivitatea și oferind luxul suprem și performanțe uluitoare. Bacalar reprezintă viitorul automobilismului de lux personalizat – fiecare model va fi fabricat manual în atelierul Bentley Mulliner din Crewe, în funcție de gusturile personale ale clientului. Bacalar este prima mașină creată ca parte a noului portofoliu Coachbuilt al Bentley Mulliner.

Un design Barchetta fără plafon, cu o caroserie complet nouă și foarte musculoasă, care cuprinde o multitudine de opțiuni și materiale, fiecare Bacalar va fi cu adevărat unic, rezultatul interacțiunii directe dintre echipa de design Bentley Mulliner și clientul individual. O capodoperă a fabricației artizanale, Bacalar este o fuziune perfectă de materiale cu o selecție inteligentă a tehnologiei. ADN-ul de design este bazat pe superbul model EXP 100 GT, care a fost recent desemnat „Cea mai frumoasă mașină-concept a anului” la festivalul Automobile International din Franța și a primit distincția de „Mașina-concept a anului” de la revista GQ. Toate exemplarele rafinatului Bentley Mulliner Bacalar au fost deja alocate viitorilor proprietari.

Cea de-a treia divizie a companiei – Bentley Mulliner Collections – va continua să ofere clienților derivate de lux din gama Bentley, cum ar fi noul Continental GT Mulliner Convertible, precum și posibilitatea de a-și personaliza noul Bentley. Un număr extins de opțiuni este disponibil pentru întreaga gamă de mașini de serie actuale – de la combinații unice de vopsea, combinații de piele și tighele, până la caracteristici personalizate. Portofoliul Collections va fi reprezentat de un nou model, care urmează să fie anunțat cu o săptămână înainte de Salon Privé.

 

Pentru a marca istoria Mulliner, Bentley va aduce și două mașini foarte speciale din Heritage Collection. Modelul Bentley de 8 litri din 1930 – fosta mașină de companie a lui W.O. Bentley, cu o caroserie semnată H.J. Mulliner – va conduce un convoi de modele Bentley moderne. Defilării Bentley i se va alătura probabil cea mai emblematică mașină cu caroserie Mulliner din istorie – R-Type Continental din 1952, considerată și acum una dintre cele mai frumoase mașini din toate timpurile. Cea mai rapidă mașină sport cu patru locuri din epocă, frumusețea iconică a R-Type continuă să influențeze și astăzi designul modelului Bentley Continental GT.

 

Bentley Mulliner – cel mai vechi carosier din lume

Legenda Mulliner este țesută chiar în însăși fibra Bentley. Tradiția meșteșugului personalizat a fost transmisă din generație în generație încă din anii 1500, când Mulliner și-a deschis un atelier ca artizan de șei.

În anii 1760, afacerea familiei Mulliner s-a concentrat pe construcția de trăsuri și a căpătat notorietate atunci când a fost însărcinată să construiască și să întrețină poștalioanele pentru Royal Mail. Odată cu apariția automobilului, compania a renunțat la trăsuri și s-a concentrat pe construcția de caroserii pentru propulsie mecanică.

Carosier independent la momentul acela, Mulliner a creat un Bentley personalizat, de 3 litri, cu două locuri pentru Salonul Olympia din 1923 din Londra, stabilind o legătură între cele două companii, legătură care va dura câteva decenii. Mulliner a creat caroserii pentru peste 240 de șasiuri Bentley doar în anii 1920 și și-a căpătat renumele de cel mai bun carosier.

Mulliner și-a consolidat parteneriatul cu Bentley în 1959, devenind parte a companiei. Ulterior, s-a mutat în vechiul departament experimental de inginerie de la sediul central din Bentley în Crewe, unde funcționează și în ziua de azi. Aproximativ 40 de angajați, de la specialiști cu peste 40 de ani de experiență Mulliner la ucenici care învață abilitățile perfecționate de-a lungul a zeci de ani de fabricație, lucrează pentru companie.

Bentley revine la evenimente publice

Bentley a fost recunoscut pe scară largă pentru rolul său de lider în industria auto din Marea Britanie în timpul crizei COVID-19. Introducerea a 250 de modificări la sediul și fabrica companiei din Crewe a însemnat că producția a putut reporni în condiții de siguranță și eficiență atingând deja capacitatea de 100%. Acum, aceeași abordare meticuloasă va fi extinsă la programul de evenimente publice ale Bentley, începând cu Salon Privé.

Măsurile minuțioase luate de organizatorii evenimentului includ verificări de temperatură pentru toți participanții înainte de intrare și un program de pulverizare de cinci ori pe zi de ceață cu acid hipocloros, un dezinfectant non-toxic și care s-a dovedit că distruge coronavirusul. Dincolo de asta, standul Bentley Mulliner va necesita purtarea obligatorie a măștilor de către tot personalul și oaspeții, iar un sistem complet de identificare și urmărire va fi pus la dispoziție pentru toți vizitatorii. Standul va fi proiectat astfel încât vizitatorii să fie automat distanțați social de personal și să nu poată intra în mașinile expuse. Un sistem de deplasare pe o singură direcție va asigura că distanțarea socială între oaspeți este ușor de menținut, dezinfectantul pentru mâini va fi ușor disponibil tuturor, iar standul și mașinile vor fi curățate în mod constant de o echipă dedicată.

Related posts