Bentley Flying Spur – certificat ca cel mai eficient Bentley produs vreodată

Da mai departe!

Noul Flying Spur Hybrid – al doilea Grand Tourer electrificat din gama de modele Bentley – a fost certificat drept cel mai eficient și mai economic Bentley de până acum. Cu certificarea WLTP și aprobarea de tip, Flying Spur Hybrid înregistrează o valoare medie de emisii de CO2 de doar 75 g/km.

Prin certificarea Flying Spur Hybrid ia naștere prima gamă hibridă Bentley, subliniind angajamentul producătorului de a deveni o organizație complet neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și cea mai importantă companie de mobilitate de lux durabilă din lume. Flying Spur Hybrid este acum disponibil pentru comandă în Marea Britanie și Europa, alte piețe urmând în curând. Până în 2024, toată gama de modele Bentley va fi disponibilă cu o opțiune hibridă, înainte de lansarea primului Bentley Battery Electric Vehicle (BEV) în 2025, compania urmând să aibă un portofoliu de modele exclusiv BEV până în 2030.

Flying Spur demonstrează că hibridizarea nu compromite luxul sau performanța. Cu o combinație imperceptibilă între motorul cu ardere internă și motorul electric, liniștea rafinată este oferită indiferent de modul sau stilul de condus.

Combinația dintre un motor extrem de eficient și un E-Motor de ultimă generație oferă aceeași flexibilitate și caracter practic asociate cu propulsoarele W12 și V8 oferite în gamă, realizând o experiență receptivă, captivantă și extrem de rafinată.

Noul grup propulsor combină un motor V6 pe benzină de 2,9 litri cu un motor electric de ultimă generație, oferind un total de 544 CP și 750 Nm de cuplu – un plus de 95 CP în comparație cu Bentayga Hybrid. Noul Flying Spur devine astfel cel mai eficient Bentley, având capacitatea de a parcurge peste 800 km atunci când este alimentat complet.

Cu rezerve mari de putere, cuplu superior și reacție rapidă a accelerației, cel mai recent model hibrid aproape că nu cedează în fața Flying Spur V8, depășind 100 km/h de pe loc în 4,3 secunde. Noul sistem de propulsie realizează o reducere semnificativă a consumului de combustibil, oferind, în același timp, caracterul autentic Bentley de performanță rafinată, fără efort.

Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion de 18,0 kWh (putere utilă) și poate fi încărcat la 100% în doar două ore și jumătate (în funcție de echipamentele disponibile în diversele regiuni). Electronica de putere convertește energia stocată în bateria de înaltă tensiune pentru a alimenta motorul electric sau pentru a deservi infrastructura electrică de 12 volți a vehiculului.

Materiale excepționale și design contemporan

Interiorul Flying Spur este o reprezentare perfectă a experienței Bentley în crearea unei cabine moderne de lux și inovație de neegalat. Folosind oferta extinsă de specificații, clienții pot alege dintr-o selecție de cincisprezece culori de piele (cinci standard și zece opționale) și opt furnire diferite pentru a crea o specificație individuală. Cusăturile și emblemele pot fi, de asemenea, specificate în culori de aceeași nuanță sau contrastante, la fel și opțiunea de finisare a spătarelor scaunelor – care amintește de modelul Flying Spur original din anii 1950.

Bazându-se pe moștenirea companiei, măiestria Bentley continuă, de asemenea, să evolueze, oferind caracteristici contemporane, cum ar fi panourile ușilor din piele 3D și matlasarea cu model de diamant pe scaune (incluse în specificația Mulliner Driving).

Clienții își pot personaliza vehiculul alegând din gama suplimentară extinsă de vopsea de peste 60 de culori exterioare, inclusiv Mulliner și comenzi speciale. Specificația Blackline oferă o alternativă contemporană la elementele luminoase exterioare, inclusiv o versiune întunecată a mascotei electrice Flying B, iluminată opțional.

Cu retailerii acum capabili să preia comenzile clienților, lansarea Flying Spur Hybrid este doar unul dintre următorii pași pentru Bentley pe calea Beyond100, spre a deveni cea mai durabilă marcă de mașini de lux din lume.  

Related posts