Automobilul electric chinez Zeekr va fi lansat anul viitor în Europa

Da mai departe!

Divizia de maşini electrice premium a grupului chinez Zhejiang Geely Holding intenţionează să vândă anul viitor în Europa maşini electrice din gama Zeekr, a anunţat miercuri An Conghui, preşedintele Geely şi directorul general al Zeekr, transmite Reuters.

Zeekr se alătură listei în creştere de producători auto din China care caută să se lanseze sau să-şi extindă anul viitor vânzările de vehicule electrice în Europa, inclusiv BYD, Xpeng şi Great Wall Motors.

Geely, proprietarul Volvo, Polestar şi investitor în Mercedes Benz, a lansat Zeekr în 2021 ca brand premium, menit să atragă clienţii mai tineri.

Geely Automobile anunţase săptămâna aceasta că intenţionează să scindeze Zeekr şi să o listeze.

An Conghui le-a spus jurnaliştilor că Geely a creat Zeekr cu scopul de a îndeplini de la început standardele din Europa şi Statele Unite iar anul viitor va fi lansat pe piaţa europeană crossoverul electric 001.

Oficialul nu a prezentat o ţintă de vânzări sau dacă Zeekr va lua în considerare producţia în afara Chinei.

La finalul lui 2021, Zeekr a lansat 001 în China, iar în primele nouă luni de la lansare vânzările au ajuns la 39.474 unităţi, în timp ce Tesla a vândut 219.112 crossover-uri Model Y în statul asiatic.

Modelul de bază Zeekr 001 costă 41.000 dolari în China faţă de 40.000 dolari pentru Tesla Model Y.

Zeekr nu a anunţat preţul pentru vânzările de peste hotare.

Related posts