Audi Q3 – transformări

Da mai departe!

De mult timp nu am mai avut un model Audi la testele AutoReport.ro. Primul care rupe această perioadă de pauză este noul Q3, sosit de la Porsche Pipera. Aceasta este a doua generație a SUV-ului compact Audi. Q3 a debutat acum 8 ani și a fost unul dintre cele mai bine vândute modele ale producătorului german.

Noul model are un aspect atletic și ne aduce aminte de vârful gamei, Q8. Blocurile optice seamnănă subtil cu cele ale lui A3 Sportback, pe când grila frontală de formă hexagonală are linii verticale, care îi confer un aspect musculos și îi accentuează înălțimea. Față de vechea generație, tușele designului s-au înmulțiti, Q3 nemafiind o mașină cu un design simplist, ci un SUV cu identitate proprie.
SUV-urile sunt afectate de downsizing, mai ales cele din categoria SUV-urilor compacte. Astfel, la 4.0 TFSi, primești un motor de 2 litri, supra alimentat sub capotă. Este drept că primești și o putere de 250 CP și o cutie automată care face din acest model unul sportiv. Mașina este sprintenă, mai ales în oraș. Pentru un SUV, Audi Q3 stă destul de bine pe asfalt și în curbe. Direcția este și ea destul de precisă. Pe partea tehnică, Audi Q3 are o suspensie față de tip McPherson, în timp ce puntea spate este un Multi-Link cu patru brațe. Acestea duc la un comportament la drum confortabil.
În comparație cu predecesorul, noul Q3 are 9.65 centimetri în plus în materie de lungime și un ampatament mărit cu 7.6 centimetri. Portbagajul a crescut în volum, iar asta putem spune și despre spațiul pentru pasageri. Ecartamentul este de 1.584 milimetri pe puntea față, respective 1.576 mm pentru puntea spate. Deci, în acest SUV compact pot călători fără probleme chiar și 5 adulți. Spațiul pentru bagaje este și el suficient. Q3 are în standard sistemMultimedia MMI cu funcție Bluetooth, ceasuri de bord digitale. Conceptul de control și de afișare al acestui SUV de familie este complet digital iar radioul MMI din dotarea de serie este montat pe un panou de instrumente cu 10,25 inch. Opțional este disponibil sistemul audio Bang & Olufsen Premium Sound.
Din punct de vedere al siguranței avem o suită de echipamente de asistență a șoferului. Vorbim despre avertizare la părăsirea benzii de rulare, sistemul Audi pre sense front, senzori de ploaie și lumină și limitator de viteză reglabil, printre altele.

Audi Q3 Advanced 4.0 TFSi quattro
0-100 km/oră: 7,4 s
Viteză maximă: 220 km/h
L/l/î (mm): 4.484/1.856/1.616
Masă proprie: 1.620 kg
Volum portbagaj (l): 530
Cilindree (cmc): 1.984
Putere (CP): 250 la 5.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 200 la 2.000 rpm
Consum mediu: 7,5 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 7 trepte

Related posts