Audi are cele mai slabe vânzări dintre mărcile premium germane. Este cu mult sub liderul BMW și Mercedes-Benz

Da mai departe!

În timp ce BMW, liderul vânzărilor din segmentul premium, și Mercedes-Benz se bat pentru poziția fruntașă, cu peste 2 milioane de unități, Audi a rămas în urmă cu vânzări de doar 1,6 milioane de vehicule.

Cele trei mari companii producătoare de autoturisme premium din Europa – Audi, BMW și Mercedes-Benz – au ales să prezinte în aceeași zi rezultatele comerciale pentru 2022. Astfel,în timp ce marca BMW, parte a grupului cu același nume, a comercializat anul trecut la nivel mondial 2.100.692 de mașini, în scădere cu 5,1% față de 2021, iar Mercedes-Benz a vândut 2.043.900 unități, Audi – divizia premim a grupului Volkswagen – a livrat doar 1.614.231 de vehicule.

Aflată, așadar, pe poziția a treia în clasamentul mărcilor premium Audi se află la mare distanță de cei doi concurenți direcți ai săi, însă, ca și aceștia, se mândrește cu creșterea vânzărilor de mașini electrice.

Conform oficialilor Audi, livrările de mașini integral electrice au crescut în 2022 cu 42,8% până la 118.196 unități. Pentru comparație, BMW a comercializat peste 200.000 de astfel de vehicule, iar Mercedes-Benz 117.800 de unități (+ 124%).

„Cifrele puternice pentru modelele integral electrice ne arată că atenția noastră clară către mobilitatea electrică este calea cea bună”, consideră Hildegard Wortmann, membru al consiliului de administrație pentru vânzări și marketing la Audi AG.

Cererea ridicată pentru modelele integral electrice Q4 e-tron, e-tron GT quattro și e-tron confirmă decizia clară a companiei în favoarea unui viitor integral electric și are darul de a spori impulsul Audi pe calea de a deveni un furnizor de mobilitate premium. În acest context, un nou model electric este pe cale să ajungă la primii clienți – noul Q8 e-tron continuă povestea de succes a Audi e-tron, pionierul electric al mărcii. Conform oficialilor mărcii, Q8 e-tron a primit deja multe precomenzi înainte de lansarea pe piață în primăvara lui 2023. Începând cu 2026, Audi are în plan să lanseze doar mașinile electrice pe piața globală.

„Într-un mediu provocator și dinamic echipa noastră globală și-a dovedit încă o dată rezistența în 2022. Datorită spiritului de echipă extraordinar, excelenței operaționale și controlului eficient al vânzărilor, am reușit să încheiem anul cu afaceri de succes”, a menționat Hildegard Wortmann.

Alături de modelele electrice, și cunoscutele A3 (+12,1%), A4 (+8,0%) și Q5 (+2,7%) au înregistrat creșteri mari în portofoliul general al mărcii Audi.

Related posts