Amazon deţine o participaţie semnificativă, de 20%, la startupul Rivian, care produce vehicule electrice

Da mai departe!

Amazon a dezvăluit că deţine o participaţie semnificativă, de 20%, la startupul Rivian Automotive, care dezvoltă automobile electrice, inclusiv vehiculele comerciale ale gigantului de comerţ electronic, transmite CNBC.

La 30 septembrie, Amazon deţine investiţii în acţiuni, ”inclusiv acţiuni preferenţiale, ale Rivian Automotive, reprezentând aproximativ 20% din titluri”, care aveau la momentul respectiv o valoare de 3,8 miliarde de dolari, în creştere de la 2,7 miliarde de dolari la 31 decembrie anul trecut, a dezvăluit compania în documentele depuse la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA.

Amazon a investit peste 1,3 miliarde de dolari în Rivian, potrivit unei declaraţii depuse la SEC de producătorul de automobile electrice în această lună.

Rivian a depus pe 1 octombrie documentele necesare pentru listarea la bursa Nasdaq, iar debutul acţiunilor la bursă este aşteptat să aibă loc în luna noiembrie.

Rivian a arătat că Amazon are unele drepturi exclusive pentru vehiculele comerciale ale Rivian, pentru cel puţin patru ani, iar ulterior dreptul primului refuz.

Amazon a comandat 100.000 de vehicule până în 2030, intenţionând să aibă în circulaţie 10.000 de vehicule comerciale noi pentru livrări de la Rivian până la începutul anului viitor.

Ford Motors deţine la rândul său o participaţie de peste 5% la Rivian.

Related posts