Acțiunile Tesla scad pe scăderii livrărilor, ceea ce îi face pe investitori să aștepte venituri mai mici

Da mai departe!

Investitorii Tesla sunt îngrijorați de cele mai recente date privind livrările, astfel că acțiunile scad cu peste 2% în ședința de luni.   Potrivit datelor anunțate duminică, Tesla a livrat 74.073 de unități în septembrie de la fabrica din Shanghai, în scădere de la aproximativ 84.000 de unități livrate în august și în scădere de la aproximativ 83.000 de unități livrate în septembrie 2022. Acest număr include mașinile exportate din China, în principal în Europa, precum și vânzările interne. 

Per ansamblu, Tesla a raportat livrări de 435.059 de vehicule în trimestrul al treilea, ratând așteptările analiștilor și marcând o scădere față de trimestrul precedent, potrivit datelor anunțate săptămâna trecută. În aceste condiții, Tesla a redus în weekend prețurile unor versiuni ale automobilelor sale Model 3 și Model Y în SUA, pentru a impulsiona vânzările.   În urma datelor recente, Wall Street reduce estimările privind profitul Tesla pentru trimestrul al treilea.

În condițiile în care Tesla va anunța profiturile și veniturile pentru trimestrul al treilea pe 18 octombrie, previziunile analiștilor sunt în scădere, deoarece datele privind livrările au fost mult sub consensul revizuit de Wall Street.   Analiștii estimează că Tesla va obține venituri de 74 de cenți pe acțiune, cu 47% sub prognoza de la sfârșitul anului 2022, potrivit FactSet. De asemenea, analiștii reduc estimările privind câștigurile pe întregul an pentru Tesla în urma anunțului de luni privind livrările.

Related posts