Acţiunile Tesla au scăzut joi cu 6%, la o zi după ce Elon Musk a declarat că este ”puţin mai greu” pentru companie

Da mai departe!

Acţiunile Tesla au scăzut joi cu circa 6%, la o zi după ce directorul general Elon Musk a declarat că este ”puţin mai greu” pentru producătorul de vehicule electrice să atragă cerere în faţa unei economii globale care slăbeşte, transmite Reuters.

Tesla a raportat un profit de 1,05 de dolaripe acţiune, depăşind estimările de 99 de cenţi pe acţiune. Veniturile au fost de 21,45 miliarde de dolari, sub aşteptările analiştilor, de 21,96 miliarde de dolari.

Cel puţin şase case de brokeraj şi-au redus preţurile ţintă ale acţiunilor, iar firma Wedbush Securities a făcut cea mai mare reducere, de 60 de dolari, pentru a-şi aduce ţinta la 300 de dolari.

Musk le-a spus analiştilor, într-o conferinţă telefonică de miercuri, că China şi Europa se confruntă cu ”un fel de recesiune” care face ca cererea să fie ”puţin mai grea decât ar fi fost altfel”.

Dar el a mai spus că producătorul de vehicule electrice are o ”cerere excelentă” pentru trimestrul curent, deşi Tesla a spus că va rata obiectivul anual referitor la livrări, din cauza capacităţii limitate de transport.

Acţiunile Tesla au pierdut mai mult de o treime din valoarea lor în acest an. Acţiunile au scăzut joi cu 6,5%, la 207,56 dolari pe unitate, după ce au scăzut în timpul tranzacţiilor cu până la 9%, ajungând la un minim al ultimelor 16.

Tesla a ratat miercuri aşteptările privind marja brută pentru automobile, din cauza impactului costurilor pentru creşterea producţiei la noile sale fabrici din Berlin şi Austin.

 Distribuie pe Facebook

Related posts