Kia Motors a anunțat vânzări record în prima jumătate a anului în Europa

Da mai departe!

Kia Motors a anunțat cifrele de vânzări ale celei mai bune jumătăți de an din istoria sa în Europa, conform ultimelor date furnizate de ACEA (European Automobile Manufacturers Association). Volumul vânzărilor pe Bătrânul Continent a crescut cu 1.6% față de aceeași perioadă a anului trecut, înregistrându-se 268.305 unități în primele șase luni ale anului. Cota de piață a Kia a crescut, de asemenea, de la 3.0% la 3.2% în aceeași perioadă. 

Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a declarat: „O serie de modele noi și modernizarea altora ne-a condus către noi culmi în 2019, arătând că strategia de creștere a produselor și a afacerii noastre funcționează. Acum oferim mai multe alternative în mai multe segmente auto decât aproape orice alt producător, fiind ajutați de extinderea familiei Ceed și de o serie de modele hibride, electrice și ”performance”. Vom oferi chiar și mai multe alternative cumpărătorilor în a doua jumătate a anului 2019, grație sosirii noului crossover urban XCeed și a noilor modele hibride și plug-in hibride.”
Succesul modelului Ceed
Cea de a treia generație Kia Ceed a fost comercializată în variantele hatchback în cinci uși și Sportswagon încă de la mijlocul anului 2018, iar gama modelului a crescut la începutul anului 2019. Atât noul model ProCeed, cu caroserie shooting brake în cinci uși, cât și variantele performante GT ale modelelor Ceed și ProCeed, au ajutat la creșterea cu 40.6% a vânzărilor totale ale familiei modelului Ceed față de anul trecut. ProCeed a fost un succes notabil, cu vânzări de 9.589 unități înregistrate până acum în acest an – în comparație cu doar 1.131 unități ale celei de a doua generații pro_cee’d, vândute în prima jumătate a anului 2018.
Este de așteptat ca vânzările familiei modelului Ceed să crească și mai mult în a doua jumătate a anului 2019, comercializarea noului crossover urban XCeed urmând să înceapă în septembrie. Noile variante hibride ale gamei Ceed vor fi de asemenea disponibile  în Europa către sfârșitul acestui an.
Cerere în creștere pentru modelele hibride și electrice
Având una dintre cele mai diversificate game de modele hibride și electrice, gama modelelor electrificate Kia a înregistrat o cerere în creștere în primele șase luni ale anului 2019. Vânzările modelului Niro – disponibil în variantele hibrid, plug-in hybrid și 100% electric – au crescut cu 40.1%, la 31.133 unități.
Vânzările totale ale modelelor electrice Kia în prima jumătate a anului 2019 au crescut de la 27.671 unități la 38.173 unități (+38.0%), incluzând modelul Soul EV anterior și noul e-Soul, dar și modelul Optima Plug-in Hybrid (în variantele sedan și Sportswagon) și modelul Sportage cu system mild-hybrid 48v ”EcoDynamics+”.
Automobile compacte populare
Kia a înregistrat o creștere a vânzărilor pentru ultimele două modele compacte ale sale, Picanto și crossover-ul compact Stonic. După lansarea în 2018 a noilor variante GT-Line și X-Line, vânzările modelului Picanto au crescut cu 13.9% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 42.200 unități, devenind astfel al treilea cel mai bine vândut model Kia, după Ceed și Sportage (64.118 unități). Vânzările modelului Kia Stonic, al patrulea cel mai bine vândut model Kia – au crescut de asemenea cu 9.4%, la 33.852 unități.

Related posts