Zecii de mii de modele cu motorul 1.5 Ecoboost, rechemate în service pentru defecțiuni. Printre ele sunt și Ford Puma, produse la Craiova

Da mai departe!

O campanie de rechemare a mai multor modele vândute pe piața europeană a fost inițiată de Ford ca urmare a depistării unor posibile defecțiuni la motor care ar conduce la scurgeri de ulei în compartimentul motorului.

Un număr total de 55.375 de automobile Ford vor fi nevoite să meargă în service odată cu startul campaniei de rechemare anunțată în portalul de alerte Rapex, al Uniunii Europene. Este vorba despre modelele Fiesta, Focus, Kuga și Puma, fabricate între 2 august 2019 și 21 martie 2022.

Potrivit descrierii din alerta transmisă pe platforma europeană, „uleiul se poate scurge sub mașină, crescând riscul de derapaj pentru alți participanți la trafic, și/sau riscul de incendiu în compartimentul motorului”. Proprietarii automobilelor vizate de campania de rechemare vor fi contactați de producător pentru a fi informați în legătură cu procedura pe care trebuie să o urmeze astfel încât să fie remediată defecțiunea, în cazul în care există.

Campania are originea încă din 2022, când au fost anunțate primele automobile afectate. Problema a fost constatată la toate mașinile Ford echipate cu motorul 1.5 litri EcoBoost, fiind semnalată pentru 35.900 de mașini înmatriculate în Germania. Defecțiunea are originea în cilindri, acolo unde sistemul de separare a uleiului poate fi defect, astfel încât scurgerile de ulei să ajungă în motor sau pe șosea. Modelele Puma vizate de campanie au fost construite la Craiova între 3 iunie 2020 și 21 martie 2022, potrivit unui anunț anterior.

De asemenea, la momentul la care a fost transmis primul anunț în 2022, a apărut informația potrivit căreia un număr mult mai mare de mașini, vândute pe piața din SUA, ar putea face obiectul campaniei. Ford a înregistrat oficial, în sistemul european de alerte, 10 rechemări în anul 2022, inclusiv cea referitoare la modelul Kuga hibrid și PHEV, care prezenta o posibilă defecțiune similară, având la origine unele scurgeri de ulei la motor.

Related posts