VW reia producția după un acord cu furnizorii

Da mai departe!

Grupul auto german Volkswagen AG a anunțat azi că a ajuns la un acord cu doi dintre furnizării săi de componente, punând astfel capăt unui conflict care a afectat producția de autoturisme Golf și Passat, informează Reuters.

Prevent Group va relua livrările de componente cât mai rapid posibil, iar uzinele Volkswagen afectate vor reveni treptat la un ritm normal de producție, a precizat grupul german, fără a oferi detalii cu privire la termenii acordului convenit cu furnizorii. La rândul lor, furnizorii Volkswagen: CarTrim, care produce scaune, și ES Automobilguss, furnizor de piese componente pentru cutii de viteză, au confirmat că s-a ajuns la un acord, fără a preciza însă natura acestuia.

CarTrim și ES Automobilguss, ambele societăți controlate de Prevent Group, au acuzat Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, că a anulat fără explicații și despăgubiri contractele cu ei și drept represalii au decis să își întrerupă livrările. În urma deciziei celor doi furnizori, Volkswagen a fost nevoit să își reducă producția la șase uzine, ceea ce a afectat aproximativ 28.000 de angajați de la VW.

Ministerul german al Economiei a intervenit în acest dosar și a cerut celor două părți să-și soluționeze rapid disputele.

Analiștii de la UBS au calculat că numai oprirea producției la uzina VW de la Wolfsburg timp de o săptămână ar costa până la 100 milioane de euro. Riscul ca veniturile Volkswagen să fie reduse din cauza disputei cu furnizorii vine între-un moment în care grupul german vrea să îmbunătățească profitabilitatea principalei sale mărci prin reducerea cheltuielilor cu un miliard de euro pe an.

Related posts