VW avertizează că invazia Rusiei în Ucraina i-ar putea afecta afacerile în 2022

Da mai departe!

Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, a declarat vineri că invadarea Ucrainei de către Rusia i-ar putea afecta afacerile în acest an, dar pentru 2021 a raportat o dublare a profitului operaţional, transmite Reuters.

Producătorii de automobile, inclusiv Volkswagen şi BMW, se străduiesc să găsească surse alternative de piese vitale fabricate în Ucraina din locuri mai îndepărtate, precum China şi Mexic, în timp ce invazia Rusiei opreşte liniile de asamblare şi rupe lanţuri complexe de aprovizionare.

„Există riscul ca cele mai recente evoluţii din războiul din Ucraina să aibă un impact negativ asupra afacerilor grupului Volkswagen. Acest lucru poate avea ca efect blocaje în lanţul de aprovizionare”, a spus compania.

Profitul operaţional anual a crescut de la 9,68 miliarde de euro la 19,28 miliarde de euro, în timp ce veniturile au urcat de la 222,88 miliarde de euro la 250,2 miliarde de euro.

Dublarea profitului operaţional în 2021 s-a datorat preţurilor mai mari şi unui mix de produse mai favorabil, a spus Volkswagen.

Compania a spus că se aşteaptă la o marjă operaţională a vânzărilor de 7,0%-8,5% în 2022, comparativ cu 7,7% în 2021.

Related posts