Volkswagen se confruntă în continuare cu probleme în lanțurile de aprovizionare și se așteaptă ca această criză să fie una de durată

Da mai departe!

Volkswagen, cel mai mare producător european de automobile, nu se mai aşteaptă la încheierea deficitului de cipuri în 2023, şi se pregăteşte „noua normalitate” a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, a afirmat şeful achiziţiilor, Murat Aksel, într-un interviu acordat săptămânalului german Automobilwoche, transmite Reuters.

„Sunt în grafic investiţiile pentru noile capacităţi dar va fi probabil un deficit structural de semiconductori şi în 2023”, a declarat Aksel, adăugând că: „este o problemă structurală care nu poate fi rezolvată atât de rapid”.

Pe de altă parte, livrările de cablaje, care s-au confruntat cu dificultăţi după invadarea Ucrainei, nu mai reprezintă o problemă, şi sunt din nou la un nivel stabil, a explicat oficialul VW.

Totuşi, Aksel a avertizat că „ceea ce am văzut în ultimii doi ani în lanţurile de aprovizionare este noua normalitate”, iar Volkswagen analizează cu atenţie evoluţiile pentru a reveni lipsa componentelor.

„Cu noile probleme geopolitice, totul devine mai complex şi mai dificil”, susţine şeful achiziţiilor de la grupul german.

Related posts