Volkswagen estimează o încetinire a vânzărilor în 2024

Da mai departe!

Volkswagen a prognozat vineri că vânzările vor încetini în 2024, alăturându-se concurenţilor care au avertizat cu privire la perspectivele economice mai slabe, concurenţa în creştere şi costurile mai mari.

Principalul producător auto european, ale cărui mărci includ Audi, VW şi Lamborghini, se aşteaptă ca vânzările să crească cu 5% în 2024, după o creştere de 15,5% anul trecut, la 322,3 miliarde de euro (349 miliarde de dolari).

Directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, consideră că în 2024 vor exista „perspective economice atenuate şi o concurenţă intensă”, deşi producătorul auto rămâne încrezător pentru întregul an, punctând lansarea de noi produse.

Comentariile se potrivesc cu cele ale rivalilor, inclusiv Mercedes-Benz şi Stellantis, care au avut un ton similar în rezultatele de luna trecută.

Constructorii europeni de automobile au fost supuşi la presiuni din partea rivalului american Tesla, precum şi a concurenţilor chinezi, într-un moment în care impulsul global pentru vehiculele electrice se estompează din cauza scăderii creşterii vânzărilor şi a diminuării sprijinului guvernamental.

Acţiunile Volkswagen au scăzut cu 7,1%, până la cel mai scăzut nivel din ultimele patru săptămâni, după rezultatele sale anuale.

Related posts