Una din 10 mașini poluează peste limită. Este anunțată o nouă taxă de poluare

Da mai departe!

În România, una din 10 mașini poluează peste limita admisă. Ministerul Mediului vrea să introducă o nouă taxă de poluare până la finalul anului. Controalele făcute de RAR arată că una din 10 mașini elimină noxe peste limita legală. Autoritățile vor ca, până la finalul anului, să-i taxeze pe poluatori.

Reprezentanții RAR spun că la controalele făcute în acest an, din 10 mașini verificate, una avea probleme cu noxele.
Fiecare șofer prins la volanul unui vehicul poluant a primit amendă între 500 și 800 de lei și a rămas fără talonul mașinii.
Anul trecut, în România au fost înmatriculate peste 100.000 de mașini noi și aproape 520.000 de mașini la mâna a doua, aduse din import. Problema este că trei sferturi dintre ele sunt mai vechi de 10 ani.
Din cauza poluării, România riscă să plătească amenzi uriașe, impuse de Comisia Europeană. În vizor sunt orașele București, Iași și Brasov.

Locuitorii din Capitală nici măcar nu știu cât de poluat e aerul pe care îl respiră zilnic, pentru că stațiile de monitorizare nu funcționează.
Ca să pună capăt importurilor de mașini care otrăvesc aerul, ministerul Mediului vrea să introducă o nouă taxă de poluare până la finalul anului.
Ultima variantă a taxei auto a fost eliminată în februarie 2017.

Related posts