Un Porsche unic ca o amprentă digitală

Da mai departe!

Deja e greu să găseşti două automobile Porsche identice, dar, de acum înainte, un 911 poate fi la fel de distinctiv ca liniile care conturează o amprentă pe vârful degetului uman.

Folosind o metodă inovatoare de imprimare directă, dezvoltată de Porsche, elemente grafice de cea mai înaltă calitate vizuală pot fi acum imprimate pe suprafeţele vopsite ale caroseriei unui automobil. În primă fază, clienții care achiziționează un nou 911 pot avea capota personalizată cu un design bazat pe propria amprentă. Pe parcurs, alte design-uri specifice fiecărui client vor deveni disponibile. Acest serviciu este disponibil prin centrele Porsche, care pot pune clienţii în contact direct cu consultanții de la Exclusive Manufaktur din Zuffenhausen. Acești consultanți discută întregul proces cu clientul, de la amprentare până la finalizarea personalizării automobilului.

„Individualitatea este foarte importantă pentru clienții Porsche. Și niciun design nu poate fi mai personal decât propria ta amprentă”, spune Alexander Fabig, vicepreședinte Individualizare și Clasic. „Porsche este un deschizător de drumuri în materie de personalizare și a dezvoltat această metodă de imprimare directă împreună cu partenerii săi. Suntem foarte mândri că avem o ofertă de produse complet nouă, bazată pe tehnologii de ultimă generație. Un factor cheie în acest sens au fost diferitele discipline care lucrează împreună în echipele de proiect.” Pentru acest proiect, a fost înființată o așa-numită „celulă tehnologică” în atelierul de vopsitorie din centrul de instruire de la Zuffenhausen. Aici au fost dezvoltate și testate noul software și hardware, precum și procesul de fabricație și vopsire aferent. Decizia de a stabili locația celulei tehnologice în centrul de instruire a fost intenționată: printre altele, ea va fi folosită și pentru a familiariza cursanții cu tehnologii de pionierat.
Imprimarea directă face posibilă producerea de design-uri care nu sunt realizabile cu ajutorul vopsitului convențional. Atât în ceea ce privește aspectul, cât și în modul în care se simte, noua tehnologie este clar superioară aplicației de film. Principiul de funcționare este similar cu cel al unei imprimante cu jet de cerneală: folosind un cap de imprimare, vopseaua este aplicată pe componente tridimensionale în mod automat și fără suprapresiune. „Capacitatea de a controla duzele individual permite o aplicare precisă a fiecărei picături de vopsea”, explică Christian Will, vicepreședinte Dezvoltare de producție la Porsche AG. „Complexitatea se datorează necesității de îmbinare a trei tehnologii: tehnologia robotizată (control, senzori, programare), tehnologia de aplicare (cap de imprimare, manipulare grafică) și tehnologia de vopsire (proces de aplicare, vopsea).”

Porsche Exclusive Manufaktur

Dacă un client decide să-și personalizeze 911 cu metoda de imprimare directă, specialiștii din Porsche Exclusive Manufaktur dezasamblează capota după încheierea producţiei de serie. Datele biometrice ale clientului sunt prelucrate astfel încât să se asigure că nu pot fi utilizate pentru un scop neautorizat. Întregul proces are loc printr-o comunicare directă cu clientul, care are o imagine de ansamblu completă asupra modului în care sunt utilizate datele sale personale, fiind de asemenea implicat și în procesul de creare a schiței de imprimare. După ce robotul pictează designul unic, se aplică un strat transparent și capota este apoi lustruită până se obţine un finisaj cu un luciu ridicat, pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate. Apoi, componenta personalizată este remontată. Serviciul costă 7.800 de euro (inclusiv TVA) în România și va fi furnizat de Porsche Exclusive Manufaktur, la cerere, din martie 2020.
Porsche Exclusive Manufaktur creează automobile personalizate pentru clienți printr-o combinație de măiestrie și tehnologie de ultimă generație. 30 de angajați cu înaltă calificare își dedică toată atenția fiecărui detaliu și își iau timpul necesar pentru a obține rezultate perfecte printr-o execuție manuală extrem de minuțioasă. Experții pot folosi o gamă foarte largă de opțiuni de personalizare vizuală și tehnică pentru optimizări atât exterioare, cât și interioare. Pe lângă personalizarea automobilelor clienților, Porsche Exclusive Manufaktur produce și serii limitate, precum și ediții care combină materialele de înaltă calitate cu tehnologiile moderne de producție, pentru a crea un concept general armonios.

Related posts