Un Opel Insignia a parcurs 2.111 de kilometri cu un rezervor de motorină

Da mai departe!

Un singur rezervor de carburant: pasionatul de călătorii lungi Felix Egolf depășește 2.000 de kilometri autonomie cu un Opel Insignia. Consum mediu de 3,46 litri: cu aproximativ 10% mai puțin decât cifrele declarate de producător.

Opel Insignia este campionul economiei în clasa mijlocie. Opel a prezentat oficial un consum în regim mixt între 3,8 și 3,9 litri (între 99 și 104 g de emisii de CO2), în funcție de specificațiile modelului sedan cu motor diesel silențios de 100kW/136 cp și cilindree de 1,6 litri. În Germania, autovehiculul este încadrat în clasa de eficiență A+. Cu toate acestea, un expert independent din Elveția a demonstrat că aceste cifre pot fi reduse considerabil în condiții obișnuite de trafic din Europa Centrală. Felix Egolf, un fost pilot de aeronave Airbus, a parcurs un număr considerabil de kilometri, motiv pentru care face parte dintr-o comunitate care se străduiește în permanență să stabilească noi valori minime în materie de consum. Pentru călătoria sa dus-întors din munții Alpi către Marea Nordului, el a avut nevoie de doar 3,46 litri de motorină la 100 de kilometri. În total, el a parcurs 2.111 de kilometri cu un singur rezervor de carburant.

Egolf și-a început călătoria în Lucerna, pe 6 aprilie. De acolo, a călătorit până la sediul Opel din Rüsselsheim prin Pădurea Neagră. La Rüsselsheim s-a oprit pentru a sta de vorbă cu vicepreședintele GM Global Propulsion Systems pentru Europa, Christian Müller. „Indicatorul nivelului de carburant al Insignia arăta că rezervorul era aproape plin când Felix Egolf a ajuns la Rüsselsheim. El a reușit să parcurgă primii 429 de kilometri cu un consum mediu de numai 3,2 litri. Este extraordinar că a reușit să depășească reperul de 2.000 de kilometri”, a declarat Müller.

În lunga sa călătorie, Egolf a ajuns la Münster, Oldenburg și apoi la Cuxhaven, pe coasta Mării Nordului. La întoarcere, a trecut prin Hanovra, Kassel, St. Gallen, încheind apoi cu succes călătoria la Zurich, pe 8 aprilie.

„Vroiam să depășesc reperul de 2.000 de kilometri de mai mult timp, însă nu am găsit autovehiculul potrivit pentru a o face. Aerodinamica excelentă a modelului Opel Insignia (coeficient aerodinamic de 0,26, plus zona frontală de dimensiuni reduse) combinată cu pneurile cu rezistență redusă la rulare Eco Contact 5 au contribuit la obținerea acestui rezultat remarcabil. Lunga călătorie cu autovehiculul Opel Insignia demonstrează totodată că oricine are un stil de conducere anticipativ poate egala sau chiar îmbunătăți cu ușurință cifrele în materie de consum de carburant. Oricine poate parcurge mii de kilometri”, a afirmat Egolf.

În călătoria sa până la Cuxhaven, Felix Egolf a apreciat calitățile modelului Opel Insignia, în special faptul că este un sedan confortabil. Motorul a impresionat prin cuplul maxim de 320 de Newton metri, care este deja disponibil la o gamă de turații reduse cuprinse între 2.000 și 2.250 rpm, asigurând astfel un consum redus de carburant, reacții exemplare și putere din plin.

Putere pe măsură, un cuplu generos, nivel redus de emisii și consum mic de carburant – toate acestea combinate cu reacții exemplare, acestea sunt caracteristicile modelului Opel Insignia 1.6 CDTi ecoFLEX cu motor de 136 cp. Vârful de lance al gamei Opel este echipat și cu o gamă largă de tehnologii, dotări de siguranță și confort, cum ar fi sistemele de asistență ultramoderne pe bază de senzori radar și camere video. Echipamentele includ de la tempomatul adaptiv, avertizarea privind unghiul mort lateral și până la sistemul de avertizare privind o coliziune frontală. În plus, scaunele premium excelente certificate de AGR – organizația germană de experți în domeniul sănătății spatelui „Aktion Gesunder Rücken e.V.” – oferă un confort optim la ședere și numeroase opțiuni de reglare, inclusiv suport lombar cu reglare în patru direcții. De asemenea, datorită asistentului personal de service și conectivitate Opel OnStar, modelul Insignia este complet conectat și poate oferi rapid un hotspot Wi-Fi pentru până la șapte dispozitive mobile.

Related posts