Un fost inginer de software al Apple este acuzat în SUA că ar fi furat tehnologie Apple pentru automobile autonome, pentru o companie chineză

Da mai departe!

Un fost inginer de software al Apple este acuzat că ar fi furat tehnologie Apple pentru o companie chineză de maşini autonome, a anunţat marţi Departamentul de Justiţie (DOJ), transmite CNBC.

Weibao Wang a lucrat ca inginer software la Apple din 2016 până în 2018, se arată într-un rechizitoriu al DOJ.

Wang a lucrat în echipa de adnotări a Apple şi i s-a acordat ”acces larg” la bazele de date despre care Departamentul de Justiţie a spus că pot fi accesate doar de 2.700 dintre cei 135.000 de angajaţi ai Apple.

Wang este al treilea fost angajat Apple acuzat că a furat secrete comerciale de conducere autonomă pentru China. Acesta a fost acuzat de şase acuzaţii separate, care implică furtul sau tentativa de furt ”a codului sursă de autonomie complet” al Apple, sisteme de urmărire, planificare a comportamentului pentru sisteme autonome şi descrieri ale hardware-ului care se afla în spatele sistemelor.

La un an de la angajare şi cu patru luni înainte de a renunţa la slujba de la Apple, Wang a acceptat un loc de muncă la filiala din SUA a unei companii chineze al cărui nume nu a fost dezvăluit, care dezvolta o tehnologie de conducere autonomă şi a început să sifoneze ”cantităţi mari” de tehnologie comercială sensibilă şi codul sursă, arată rechizitoriul.

În aprilie 2017, doar 5.000 dintre cei 135.000 de angajaţi cu normă întreagă ai Apple au fost informaţi despre proiect, susţine rechizitoriul DOJ, sau aproximativ 4% din companie.

Un segment şi mai mic, în jur de 2%, a avut acces la ”una sau mai multe” dintre bazele de date accesate de Wang, continuă rechizitoriul.

Oamenii legii au efectuat o percheziţie în casa lui Wang din California pe 27 iunie 2018, unde au găsit cantităţi mari de date furate, confidenţiale şi de proprietate, susţine rechizitoriul.

Wang a putut să fugă din ţară chiar şi după ce forţele de ordine au executat percheziţia, în ciuda faptului că a promis că nu o va face. El s-a îmbarcat pe un zbor către Guangzhou, China, de pe Aeroportul Internaţional San Francisco.

Într-o conferinţă de presă, procurorul american pentru districtul de nord al Californiei, Ismail Ramsey, a declarat că Wang se află în China şi ar risca zece ani de închisoare pentru fiecare acuzaţie, dacă va fi extrădat şi condamnat.

Acuzaţiile au fost anunţate ca parte a unei acţiuni de aplicare a legii conduse de Disruptive Technology Strike Force.

Alte patru cazuri au fost dezvăluite în Statele Unite, implicând comportament criminal pentru a furniza forţelor iraniene tehnologie balistică sensibilă, unităţi de informaţii şi cercetare ruse cu tehnologie cuantică şi exporturi care încalcă sancţiunile.

Acuzaţiile împotriva lui Wang vin după ce un alt angajat al Apple, Xiaolang Zhang, a pledat vinovat în instanţa federală din San Jose pentru un furt similar, care implică secrete comerciale în divizia de maşini a Apple.

La fel ca Wang, Zhang plănuise să fugă în China. Atât Zhang, cât şi Wang lucrau la divizia autonomă a Apple în acelaşi timp şi ambii au renunţat la angajarea la Apple în 2018.

Un alt angajat, Jizhong Chen, se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii federale pentru presupusul său furt de informaţii sensibile din 2019. Chen a încercat, de asemenea, să fugă în China, potrivit documentelor judecătoreşti.

Cazul lui Chen se desfăşoară la tribunalul federal din California. Apple a refuzat să comenteze acest caz.

Related posts