Uber a lansat la Pittsburgh serviciul cu autovehicule autonome

Da mai departe!

Compania americană Uber a lansat miercuri la Pittsburgh, estul Statelor Unite, serviciul de transport care folosește mașina fără șofer, o tehnologie care în final va revoluționa transportul public. Aceasta este prima încercare de exploatare comercială a unei mașini autonome.

O mică flotă de patru mașini pline de lasere, camere video și senzori va începe să ia la bord clienții fideli ai serviciului de rezervare a călătoriei prin telefon și să-i ducă la destinație în acest oraș de 2,6 milioane de locuitori, devenit un pol al înaltei tehnologii pe coasta de est a SUA.
Într-o primă fază pasagerii nu vor fi singuri la bord. Un tehnician va sta pe locul șoferului fără însă să atingă volanul mașinii. Un al doilea tehnician va fi acolo pentru a urmări comportamentul mașinii.
Compania speră să aibă doar un tehnician la bord.

În timpul testul desfășurat în această săptămână în prezența presei, autovehiculele și-au găsit cu ușurință traseul, într-un oraș unde nu este deloc ușor să circuli.
Sunt doi ani de când Uber testează mașinile pe șoselele publice. Un grup de 12 autovehicule hibride Ford este pregătit să intre în acest serviciu lansat de Uber, urmând ca ulterior compania să integreze și o flotă de autovehicule Volvo, recunoscute pentru măsurile sporite de siguranță implementate de constructorul suedez. Autovehiculele autonome reprezintă sectorul cel mai dinamic al cercetării în industria de automobile, constructorii se întrec să anunțe mașini capabile să se conducă singure. Ford sau BMW și-au fixat recent obiectivul producției de serie pentru astfel de autovehicule undeva la orizontul anului 2021.

Related posts