Turul Porsche Taycan în jurul lumii sprijină proiectele locale

Da mai departe!

Inițiativa „Join the Porsche Ride” începe astăzi, cu prima etapă care se desfășoară de la Stuttgart la Leipzig. Un Porsche Taycan va ajunge, în următorii ani, în numeroase destinații de pe cinci continente. Obiectivul: inițierea de proiecte locale de educație și sociale, în fiecare etapă a călătoriei, în funcție de nevoile locale. Subiectele abordate variază de la protecția mediului și asigurarea unor bune condiții de muncă și de viață, până la consolidarea coeziunii sociale. La prima destinație din Leipzig, „Porsche Safari”, programul de educație ecologică Porsche, va fi în centrul atenției.

„Angajamentul social este o parte importantă a culturii Porsche”, spune Albrecht Reimold, membru al consiliului pentru producție și logistică la Porsche AG și sponsorul inițiativei. „Fiind o companie responsabilă din punct de vedere social, dorim să fim și mai activi, prin inițiativa „Join the Porsche Ride”, în crearea unei lumi în care merită să trăim, atât acum, cât și în viitor. Numai împreună și dincolo de granițele geografice putem face față provocărilor globale ale momentului. Inițiativa „Join the Porsche Ride” este menită să ofere un impuls pentru noi proiecte, să promoveze programele existente și să aducă o contribuție de durată la îmbunătățirea condițiilor de viață.”

Porsche se consideră parte a unei comunități globale de valori și partener al societății. Accentul inițiativei este pus pe tineri sau pe persoanele defavorizate care au nevoie de sprijin și oportunități educaționale. Scopul este de a le îmbunătăți condițiile de viață într-un mod durabil. Inițiativa „Join the Porsche Ride” este concepută pentru a dura cel puțin doi ani și se concentrează în primul rând pe responsabilizarea tinerilor. A doua oprire pentru Taycan a fost deja stabilită pentru Elveția, unde se va concentra pe un proiect de incluziune. Alte etape, în Franța și China, sunt planificate pentru 2022.

Accentul primei opriri: educația ecologică
La fab
rica Porsche din Leipzig, Saxonia, – prima destinație – producătorul de mașini sport s-a angajat să păstreze mediul natural original și a implementat un plan de pășunat durabil. Din 2002, un fost teren de paradă a fost transformat într-un spațiu unic pentru natură sub forma zonei off-road de la Porsche Leipzig. Cele 132 de hectare găzduiesc 100 de vite din rasa Heck și ponei Exmoor, precum și trei milioane de albine și numeroase animale sălbatice, inclusiv iepuri, căprioare și fazani.

Din 2018, familiile, copiii și elevii din școli pot merge în tururi educative, însoțiți de un educator de mediu, și pot explora flora și fauna locală din zona off-road în timpul „Porsche Safari”.

Related posts