The Iron Knight – cel mai rapid camion din lume

Da mai departe!

The Iron Knight de la Volvo Trucks este cel mai rapid autocamion din lume – la două categorii. A doborât recordul de viteză la pornirea de pe loc la categoriile 500 și 1.000 de metri. Autocamionul este construit special pentru a doborî recorduri, din toate punctele de vedere, cu excepția motorului și a transmisiei I-Shift Dual Clutch fabricate în serie.

The Iron Knight de la Volvo Trucks, condus de Boije Ovebrink, a stabilit acum recordurile mondiale oficiale de viteză pe distanțele de 500 și 1.000 de metri. Pe parcursul lucrărilor la autocamion, o echipă de experți de la Volvo Trucks a descoperit moduri inovatoare de a îmbina tehnologia cu designul.
„Se demonstrează astfel că transmisia noastră I-Shift Dual Clutch are un potențial enorm și că nu vă va dezamăgi în situații extreme. Faptul că autocamionul care doboară recordul mondial utilizează exact aceeași cutie de viteze care se găsește pe autocamioanele FH fabricate în serie ne face să fim extrem de mândri”, declară Claes Nilsson, Președinte și CEO Volvo Trucks.

Cu o viteză medie de 169 km/h și un timp de 21,29 de secunde, The Iron Knight a doborât recordul internațional de viteză la 1.000 de metri pentru pornirea de pe loc. A doborât totodată recordul corespunzător pentru distanța de 500 de metri, cu 131,29 km/h și 13,71 secunde. Recordul a fost doborât pe un traseu de testare închis din nordul Suediei. La data publicarii recordul este evaluat de catre FIA, Federația Internațională de Automobilism.

Cu o putere de 2.400 CP și un cuplu de 6.000 Nm și cântărind 4,5 tone, The Iron Knight are un raport putere-greutate de peste 0,5 CP/kg.

La volanul autocamionului The Iron Knight se află Boije Ovebrink, cu o experiență de peste 30 de ani atât la cursele de autoturisme, cât și de autocamioane. El a doborât anterior cinci recorduri de viteză și a fost campion european în 1994 la cursele de autocamioane.
„The Iron Knight construit de Volvo Trucks poate fi rezumat într-un singur cuvânt: perfecțiune. Este foarte frumos și devine un generator inegalabil de forţă atunci când pedala de accelerație este la podea.

Este cel de-al treilea autocamion care doboară recorduri pe care îl conduc și nu pot concepe un succesor mai bun pentru Wild Viking și Mean Green”, explică Boije Ovebrink.

Cursele au avut loc la „Skellefteå Drive Center”, un fost aerodrom din afara localității Skellefteå, din nordul Suediei. Recordul de viteză a fost monitorizat și aprobat de Federația Internațională de Automobilism, FIA. Autocamionul a parcurs distanța în ambele direcții. Pe baza celor două curse, s-a calculat media de timp și de viteză. Recordul rezultat, prezentat de FIA, este viteza medie a celor două curse.

Related posts