Testele EuroNCAP în 2022: Cele mai sigure mașini vândute în UE nu vin de la mărci europene

Da mai departe!

Organizația independentă EuroNCAP, care testează automobilele de pe piața din Europa din punct de vedere al siguranței, a realizat clasamentele celor mai performante mașini, pe clase, în funcție de scorurile primite în 2022, aducând o listă care surprinde, deoarece nu conține …niciun automobil produs în Europa.

EuroNCAP a avut un an 2022 extrem de aglomerat, cu un număr record de automobile testate, în condițiile în care criteriile de testare au devenit tot mai dure. Ierarhizarea mașinilor după rezultatele pentru protecția ocupanților adulți, protecția ocupanților copiilor, protecția utilizatorilor vulnerabili și asistența la siguranță include în anul care a trecut doar mașini electrice și nicio mașină fabricată în Europa. În schimb, în clasament sunt prezente cele două modele populare de la Tesla, dar și două noi mașini produse în China și care sunt vândute pe piața europeană.

„Aceste rezultate subliniază importanța ratingului de cinci stele Euro NCAP pentru stabilirea siguranței, credibilității și calității pe piața europeană pentru producătorii de vehicule din Europa, dar și dincolo de granițele Europei”, transmit reprezentanții organizației.

Cele mai bune mașini în 2022, după testele de siguranță:

Hyundai IONIQ 6 – cea mai bună mașină de familie mare

ORA Funky Cat – cea mai bună mașină de familie mică

Tesla Model S cea mai bună mașină Executive;

Tesla Model Y – cea mai bună mașină din categoria Small Off-Roader

WEY Coffee 01 – cea mai bună mașină în categoria Large Off-Roader

Hyundai IONIQ 6 a obținut rezultate foarte bune la protecția ocupanților adulți cu 97%. Pentru copii, IONIQ 6 a oferit de asemenea o protecție bună pentru toate zonele critice ale corpului atât ale manechinelor de 6, cât și de 10 ani la testele de deplasare frontală și bariera laterală și a obținut puncte maxime în această parte a evaluării. În categoria Small Family Car, ORA Funky Cat (FOTO) este excepțional de bine echipat, cel puțin așa pretinde EuroNCAP, depășind toate modelele concurente. Celălalt model produs în China, WEY Coffee 01, este și ea foarte bine echipată și a avut performanțe bune în toate categoriile de teste.

În ceea ce privește modelele Tesla, Model S și Model Y, acestea au fost lăudate de EuroNCAP încă de la momentul publicării rezultatelor, ambele având scoruri mari la protecția ocupanților adulți și ambele au obținut cel mai mare scor, 98%, la Safety Assist. Tesla Model S este, de asemenea, cel mai performant din clasa sa în categoria Electric. „2022 a fost unul dintre cei mai aglomerați ani ai Euro NCAP de până acum și am văzut o mulțime de noi producători de mașini și noi tehnologii. Este clar că o evaluare bună Euro NCAP este văzută de producătorii de automobile ca fiind esențială pentru succesul în Europa. Acest lucru poate însemna doar echipamente de siguranță mai bune și mașini mai sigure pentru consumatorii europeni din întreaga lume”, a transmis Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

Related posts