Test cu Dacia Duster Connected by Orange de Ziua Națională

Da mai departe!

AutoReport.ro a testat Dacia Duster Connected by Orange. Modelul a fost la noi în weekendul cu Ziua Națională, prilej pentru noi de a face un test pe ruta București-Brăila-Galați.

Descoperă noua Dacia Duster connected by Orange, o ediție specială a unuia dintre cele mai îndrăgite SUV-uri din România.
Acesta este cel mai echipat model Dacia creat vreodată. Designul Daciei Duster a fost modificat substanțial. Liniile orizontale care marchează atât partea frontală cât și cea din spate a vehiculului accentuează impresia de lățime și de stabilitate a mașinii.
Noile bare de pavilion, scutul frontal și elementul de protecție al barei din spate beneficiază de un design care consolidează aspectul robust al Noului Duster. Tot parte din noua identitate pe care o vor avea toate modelele Dacia, este și semnătura luminoasă în formă de L a luminilor de zi de tip LED. Blocurile optice spate au o formă ușor pătrată și sunt foarte moderne.
Sub capotă avem un nou motor produs de Alianța Renault-Nissan. Noul propulsor turbo cu injecție directă integrează un filtru de particule (GPF) care asigură reducerea semnificativă a emisiilor poluante. Unitatea 1.3 TCe are un bloc motor din aluminiu și de o tehnologie inovatoare pentru tratamentul de suprafață al interiorului cilindrilor. Motorul aflat pe mașina de test produce 130 CP. Acesta face din Duster-ul 4×2 o mașină sprintenă. Cutia cu 6 trepte, bine etajată livrează puterea motorului foarte bine, asigurând astfel un plus de confort în exploatare.
Noul Duster are un comportament dinamic mai bun decât precedenta generație și o direcție mai bună. Mașina a fost insonorizată mai bine, iar suspensiile sunt mai confortabile și, în același timp, fac ca Duster să stea mai bine în viraje.
Designul interior a fost complet revăzut pentru a deveni mai practic și mai confortabil. Dispunerea parbrizului cu 10 centimetri mai în față conferă o senzație de spațiu mărit la interior. O atenție deosebită a fost acordată înbunătățirii designului și materialelor. Sistemul MediaNav este poziționat mai bine față de șofer, ergonomia fiind per total mai bună.
Volumul spațiilor de depozitare de la interior sporește cu 5,8 l, ajungând în total la 28,6 l. Printre spațiile noi se numără un sertar situat sub scaunul pasagerului din față, având capacitatea de 2,7 l.
În interior au loc 5 persoane cu tot cu bagajele, ceea ce îl face pe Duster următorul vehicul multifuncțional și de familie pe care vrem să îl achiziționăm.
Realizată în parteneriat cu Orange, această ediție limitată vine cu un pachet special, care te ajută să iei cu tine la drum emisiunile preferate, filmele, muzica și toată distracția, cu cel mai rapid internet 4G.
Pachetul Special Orange
Această serie limitată vine cu un pachet special Orange, care te ajută să iei cu tine la drum emisiunile preferate, filmele, muzica și toată distracția, cu cel mai rapid internet 4G.
Pachetul special Orange conține o tabletă Huawei MediaPad T3 de 9,6”, un modem prin care se pot conecta la internet până la 10 utilizatori simultan, un încărcător auto ultra rapid, un suport de tetieră și o husă pentru tabletă. În plus, ai următoarele servicii incluse, timp de 2 ani:
40 GB trafic lunar de internet mobil, în țară și în roaming UE;
Orange TV Go cu acces la peste 80 de canale TV românești și internaționale plus la filmele și serialele din Movie Go Unlimited;
HBO GO cu acces la peste 6.000 de ore de conținut video.
Noul Duster propune totodată o serie de echipamente inedite în gama Dacia, așteptate de clienți: sistem « multiview camera », senzor de depășire în unghiul mort și aribag-uri de tip cortină. Sistemul de control la coborâre (Hill Descent Control), completat de sistemul de asistență la demarajul în rampă (Hill Start Assist) facilitează conducerea în teren accidentat.
Pentru adepții traseelor offroad, ecranul de informații 4×4 afișează o busolă și indică în timp real înclinarea vehiculului.
Seria Limitată aduce în standard toate echipamentele oferite pe versiunea superioară de echipare Prestige la care se adaugă dotari precum funcția mâini libere, multiview camera, avertizor pentru unghi mort și un pachet special Orange.

Dacia Duster 1.3 TCe Connected by Orange
0-100 km/h: 10,4 sec
Viteza maximă: 191 km/h
L/l/î:4.341/1.804/1.693
Masă proprie:1.309 kg
Portbagaj: 467 litri
Cilindree (cmc): 1.332
Putere (CP): 131 la 5.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 240 la 1.600 rpm
Consum mediu: 6,3 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts