Tesla versus Tesla: Producătorul american de vehicule electrice al lui Elon Musk a dat în judecată o companie de baterii din India pentru furtul mărcii

Da mai departe!

Tesla, producătorul auto al lui Elon Musk, a dat în judecată un producător indian de baterii pentru încălcarea mărcii sale comerciale prin utilizarea numelui ”Tesla Power” pentru a-şi promova produsele, solicitând despăgubiri şi o ordonanţă permanentă împotriva companiei de la un judecător din New Delhi, transmite Reuters.

Tesla, într-o audiere la Înalta Curte din Delhi de săptămâna aceasta, a declarat că compania indiană a continuat să-şi facă publicitate produselor cu marca ”Tesla Power”, în ciuda unei notificări de încetare şi renunţare trimisă în aprilie 2022, conform detaliilor procedurilor publicate vineri pe site-ul instanţei.

În timpul audierii, compania indiană, Tesla Power India Pvt Ltd, a susţinut că principala sa activitate este producerea de ”baterii cu plumb-acid” şi că nu are intenţia de a produce vehicule electrice. Judecătorul a permis firmei indiene trei săptămâni să depună răspunsuri scrise după ce aceasta a predat un set de documente în sprijinul apărării sale, arată dosarul instanţei.

Compania Tesla a lui Musk este încorporată în Delaware şi a acuzat compania indiană că foloseşte denumirile comerciale ”Tesla Power” şi ”Tesla Power USA”.

Dosarul tribunalului include capturi de ecran ale unui site web care arăta că Tesla Power USA LLC avea, de asemenea, sediul în Delaware şi a fost ”recunoscută pentru că este un pionier şi lider în introducerea de baterii la preţuri accesibile”, cu ”o prezenţă foarte puternică în India”.

Un reprezentant al Tesla Power a declarat pentru Reuters că a fost prezentă în India cu mult înainte de Tesla lui Musk şi că are toate aprobările guvernamentale.

”Nu am pretins niciodată că suntem legaţi de Tesla lui Elon Musk”, a spus Manoj Pahwa, de la Tesla Power.

Tesla i-a spus judecătorului că a descoperit că compania indiană îi folosea numele de marcă în 2022 şi a încercat fără succes să o împiedice să facă acest lucru, forţând-o să declanşeze procesul.

Cazul vine după ce Musk şi-a anulat vizita planificată în India pe 21 aprilie pentru a se întâlni cu prim-ministrul Narendra Modi.

Câteva zile mai târziu, Musk a făcut o vizită surpriză în China şi a făcut progrese în lansarea pachetului său avansat de asistenţă a şoferului, o mişcare pe care mulţi comentatori indieni au numit-o un afront. Cazul mărcii Tesla India va fi audiat pe 22 mai.

Related posts