Tesla va construi o uzină în Spania

Da mai departe!

Constructorul american de automobile electrice Tesla poartă discuţii cu liderii Guvernului regional din Valencia (Spania) privind posibilitatea de a construi o uzină de asamblare de automobile în această regiune, informează cotidianul spaniol Cinco Dias, preluat de Reuters.

Citând surse din apropierea discuţiilor, Cinco Dias susţine că investiţia totală în viitoarea uzină ar putea depăşi 4,5 miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Guvernului regional din Valencia a declarat pentru Reuters că au avut loc reuniuni şi discuţii cu o companie, căreia nu i-a dezvăluit identitatea, cu privire la o „mare investiţie în sectorul auto”, dar nu a dorit să ofere mai multe detalii având în vedere caracterul confidenţial al negocierilor.

Spania este al doilea mare producător auto din Europa şi autorităţile de la Madrid vor să utilizeze fondurile europene pentru revenirea din pandemie pentru a atrage constructori care să investească atât în producţia de baterii cât şi de vehicule electrice.

În luna februarie a acestui an, Tesla Inc. a anunţat că va construi o uzină de asamblare la Monterrey, nordul Mexicului. Aceasta ar urma să fie a treia uzină Tesla din străinătate, după cele de la Shanghai (China) şi Berlin (Germania), şi prima din America Latină.

Related posts