Tesla oferă un abonament de 199 de dolari pe lună pentru asistenţă software avansată pentru şoferi

Da mai departe!

Tesla a introdus opţiunea ca unii dintre clienţii săi să se poată abona la un sistem de asistenţă software avansată pentru şoferi, de 199 de dolari pe lună, numit „Full Self-Driving capability” (FSD – capabilitate de conducere autonomă completă), în loc să plătească 10.000 de dolari, transmite Reuters.

Tesla a spus anterior că serviciul său de abonament va genera venituri recurente şi va extinde baza de clienţi pentru caracteristici scumpe, inclusiv funcţia de asistenţă pentru schimbarea benzii pe autostrăzi şi asistenţa la parcare.

Dar producătorul american de vehicule electrice a reiterat că actualele caracteristicile ”nu fac vehiculul autonom”, adăugând că acesta ”necesită un şofer atent în permanenţă, cu mâinile pe volan”.

„Abonamentele la serviciul FSD sunt disponibile în prezent pentru vehiculele eligibile din Statele Unite. Verificaţi aplicaţia Tesla pentru actualizări privind disponibilitatea în alte regiuni”, a spus Tesla pe site-ul său.

Directorul financiar al Tesla, Zachary Kirkhorn, a declarat în aprilie că serviciul de abonament planificat va genera venituri recurente pentru companie, deşi ”ar putea exista o perioadă de timp în care numerarul să se reducă pe termen scurt”.

„Dacă … te uiţi la numărul de clienţi care nu au achiziţionat FSD în avans sau în leasing şi poate vor să experimenteze cu FSD, aceasta este o opţiune excelentă pentru ei”, a spus el în timpul unei teleconferinţe susţinute în aprilie, la raportarea rezultatelor financiare ale companiei.

Tesla a spus că serviciul de abonament este disponibil pentru vehiculele echipate cu computer Full-Driving 3.0 sau mai mare. Compania le-a spus clienţilor că actualizarea la noul hardware va costa 1.500 de dolari.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a prognozat în 2019 că robotaxiurile fără şoferi umani vor fi disponibile pe unele pieţe din SUA în 2020.

În martie, Tesla a declarat unui organism de reglementare din California că este posibil să nu realizeze o tehnologie completă de conducere autonomă până la finalul acestui an.

Tesla a testat noul său software de conducere semi-autonomă pentru străzile oraşului şi săptămâna trecută a distribuit ”FSD Beta v9” unui număr limitat de clienţi.

Related posts