Tesla Model Y, vizată de un recall în SUA. 3.470 de mașini au un șurub strâns necorespunzător

Da mai departe!

Compania americană Tesla a anunțat un nou „recall” care, deocamdată, vizează doar piața din Statele Unite. 3.470 de mașini Model Y au un șurub strâns necorespunzător.

Tesla Inc, producătorul american de mașini electrice, a confirmat declanșarea unei noi operațiuni de chemare la service („recall”) pentru 3.470 de vehicule Model Y produse în 2022 și 2023.

Conform producătorului, recall-ul vizează, deocamdată, doar piața americană și este cauzat de fixarea unuia dintre șuruburile care fixează spătarul celui de-al doilea rând de scaune.

Informată de producător, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA, a verificat problema și a constatat că șurubul strâns necorespunzător de la cadrul banchetei din spate poate reduce performanța sistemului centurii de siguranță, crescând astfel riscul de rănire în cazul unui accident.

În informarea către NHTSA, Tesla a menționat că a identificat cinci solicitări de reparații în garanție care vizau această problemă între decembrie 2022 și februarie 2023. De asemenea, producătorul a confirmat că nu are cunoștință de răniri sau decese care ar putea avea legătură cu tema acestui „recall”.

Reparația efectuată la service constă în verificarea sistemelor de prindere a banchetei din spate și, dacă este necesar, în strângerea șuruburilor respective conform specificațiilor.

Related posts