Tesla Model 3: isteria comenzilor și promisiunea unui feeling de navetă spațială

Da mai departe!

Cel mai recent anunț al lui Elon Musk a oprit pentru un weekend piața auto. TESLA a anunțat deschiderea precomenzilor pentru Tesla Model 3, prima mașină electrică mai accesibilă a mărcii.

Efectul? Tesla Motors a primit peste 253.000 de comenzi în primele 36 de ore de la prezentarea noului automobil Model 3 care, la un preţ mediu de 42.000 de dolari, incluzând funcţii opţionale, valorează 10,6 miliarde de dolari. Mai mult, Elon a promis public feeling interior de navetă spațială. La conferință, oficialul Tesla a spus că ei nu creează mașini lente, promițând un sprint 0-100 km/oră de sub 6 secunde.
Livrările de automobile Model 3 sunt aşteptate peste cel puţin 18 luni. Interesul mare pentru Model 3, alimentat în parte de mesajele postate pe Twitter de fondatorul Tesla, Elon Musk, ar putea contribui la creşterea acţiunilor companiei, care vinderi au închis în urcare cu 3,4%. Titlurile Tesla au crescut cu peste 60% de la un minim al ultimelor 12 luni atins în februarie.
Preţul mediu de vânzare anticipat de Musk depăşeşte cu mult preţul versiunii de bază, de 35.000 de dolari.

Mașina se pare că va veni standard cu tracțiune spate și, opțional cu o versiune cu tracțiune integrală. Forma actuală în care a fost prezentată Model 3 va suferi schimbări, iar Tesla se pregătesc pentru prima dată de un model cu adevărat global.
Tesla a investit masiv în extidnerea fabricii din fremont, pentru a creşte capaciatea anuală de producşie la 500.000 dew automobile până în 2020, cu producţia Model 3, primul model de masă al companiei.
Elon Musk promite o fabrică în Europa și una în India pentru piața din Asia.
Unii analişti au crezut că Tesla ar putea avea probleme cu atragerea de comenzi pentru Model 3, care sunt însoţite de plata unui avans de 1.000 de dolari, rambursabil. Pe de altă parte, modelul ar putea beneficia la achiziție de subvenții acordate de majoritatea guvernelor din Uniunea Europeană (în SUA existând deja un astfel de program).

Related posts