Tesla devine cel mai valoros producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră

Da mai departe!

Tesla Inc a depăşit Toyota, devenind miercuri cel mai valoros producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, după ce acţiunile sale au atins noi niveluri record, transmit Reuters şi Financial Times.

Miercuri dimineaţă, titlurile Tesla au urcat cu peste 5% la Bursa de la New York, atingând un nou record, de 1.133,95 dolari, iar capitalizarea bursieră a urcat la 205 miliarde de dolari.

În ultimul an, acţiunile producătorului de vehicule electrice au crescut de cinci ori, de la 230 dolari la 1.000 dolari.

Recordul Tesla vine în săptămâna în care compania americană marchează a zecea aniversare a listării acţiunilor sale.

Toyota, al doilea producător auto global, cu o producţie anuală de peste zece milioane de vehicule, avea miercuri o capitalizare bursieră de aproximativ 200 miliarde de dolari, după ce acţiunile companiei nipone au scăzut cu 5%.

În cazul includerii datoriei, Toyota valorează mai mult (284 miliarde de dolari) comparativ cu Tesla (207 miliarde de dolari), conform datelor companiei Sentieo.

În mai, directorul general al Tesla, Elon Musk, afirma într-un mesaj pe Twitter că preţul de 755 de dolari pentru o acţiune este „prea ridicat”, ceea ce nu a oprit creşterea valorii companiei americane.

Related posts