Stellantis va investi peste 200 de milioane de euro pentru a produce patru modele Fiat în Algeria

Da mai departe!

Stellantis va investi peste 200 de milioane de euro pentru a produce patru modele Fiat în Algeria, potrivit unui anunţ făcut duminică de grupul franco-italo-american, transmite Reuters.

Fabrica urmează să fie finalizată în august, iar producerea primului Fiat 500 este aşteptată până la sfârşitul acestui an.

Până în 2026, noua fabrică ar trebui să creeze aproape 2.000 de locuri de muncă la nivel local şi să aibă o capacitate de 90.000 de vehicule pe an.

Stellantis a anunţat în februarie rezultate financiare record pentru 2022, raportând o creştere cu 26% a profitului net, la 16,8 miliarde de euro (17,9 miliarde dolari), şi o creştere anuală de 41% a vânzărilor globale de baterii şi vehicule electrice.

Compania înregistrată în Olanda, formată în 2021 din fuziunea grupului italo-american Fiat Chrysler şi a grupului PSA din Franţa, a declarat că veniturile nete au crescut cu 18%, până la 179,6 miliarde de euro, pe fondul ”preţurilor nete puternice, mixului favorabil de vehicule şi cursului valutar favorabil.”

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat la momentul respectiv că rezultatele au demonstrat, de asemenea, eficacitatea strategiei de electrificare a companiei în Europa, cu 288.000 de baterii şi vehicule electrice (BEV) vândute în 2022 şi 23 de modele de vehicule electrice aflate acum pe piaţă.

Se preconizează că această cifră se va dubla la 47 de modele de vehicule electrice până la sfârşitul anului 2024, iar Stellantis vizează vânzarea a 5 milioane sde vehicule electrice până în 2030.

Stellantis este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume şi este cunoscut pentru mărcile auto individuale precum Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep şi Peugeot.

Related posts