Stellantis va construi taxiuri aeriene electrice pentru firma americană Archer Aviation

Da mai departe!

Producătorul auto Stellantis va construi taxiuri aeriene electrice pentru firma americană Archer Aviation şi îşi va mari participaţia la aceasta, potrivit unui anunţ al celor două companii, citat de Reuters.

Firme industriale şi noi startup-uri se adună să investească în taxiuri aeriene, care pot decola şi ateriza pe verticală pentru a transporta călătorii către aeroporturi sau în călătorii scurte între oraşe, permiţându-le să învingă traficul aglomerat.

Aeronava cu decolare şi aterizare verticală (eVTOL) Midnight, care poate transporta patru pasageri şi un pilot, pe cu o rază de acţiune de 100 mile (161 km), va fi fabricată în Covington, Georgia, din 2024, cu un obiectiv de producţie de 2.300 de avioane anual, au declarat Archer şi Stellantis într-un comunicat comun.

Este proiectată pentru călătorii consecutive pe distanţe scurte de aproximativ 20 de mile, cu un timp de încărcare de aproximativ 10 minute între ele.

”Scopul este ca Stellantis să producă în masă aeronavele eVTOL ale Archer, ca producător cu contract exclusiv”, au spus companiile.

Grupul Stellantis, creat în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler şi Peugeot, va oferi capital în acţiuni de până la 150 de milioane de dolari, pentru a fi accesat de către Archer, în 2023 şi 2024, sub rezerva atingerii anumitor etape de afaceri.

De asemenea, Stellantis îşi va creşte participaţia existentă la Archer prin achiziţii de acţiuni pe piaţa liberă, deşi CEO-ul său, Carlos Tavares, a spus că doreşte să păstreze o participaţie minoritară.

Related posts