Stellantis testează un sistem de comunicații între infrastructură și mașini în Franța

Da mai departe!

Stellantis și și Vinci au realizat un parteneriat pentru testarea unei tehnologii capabile să alerteze șoferii despre riscurile și evenimentele înregistrate pe șosea, cu ajutorul informațiilor transmise în timp real. Tunelul Duplex A86, din Franța, situat în apropiere de Paris, este spațiul în care Stellantis a început să testeze funcționarea sistemului de alertare bazat pe o tehnologie pusă la punct de cei de la Vinci, companie specializată în construirea și administrarea de infrastructură rutieră.

Cele două companii nu sunt la prima colaborare, acestea reușind în 2019 să realizeze trecerea unui vehicul autonom prin bariera de plată de pe autostradă. Noua tehnologie de comunicații ce este testată acum a fost instalată pe cei 10 km ai tunelului Duplex A86, pe care circulă zilnic mii de vehicule.

Tehnologia Infrastructure-to-Vehicle a fost implementată peste sistemul actual, care cuprinde peste 500 de camere de supraveghere din tunel. Tehnologia cuprinde o hartă high-definition a tunelului, hartă care permite localizarea cu o precizie de sub 5 cm, 10 unități de comunicații care permit trasmiterea de date între structură și vehicule, un sistem software de inteligență artificială care procesează imaginile de pe camere și o altă platformă software care urmărește traficul și evenimentele în timp real.

Potrivit celor de la Stellantis și Vinci, întreg sistemul este capabil să detecteze în timp real toate vehiculele și evenimentele care pot apărea pe traseul supravegheat, să le califice și să le localizeze, după care să le transmită către vehicule. Testele realizate de cele două companii sunt derulate în plin trafic, fiind transmise date privind traficul real prin tunel. Cei de la Vinci spun că tunelul Duplex A86 oferă „un loc de joacă” unic, care permite testarea într-un mediu controlat. Și cei de la Stellantis sunt interesați să folosească testele pentru a îmbunătăți sistemele de comunicare ale mașinilor. „Pentru o siguranță din ce în ce mai mare, dezvoltăm funcții de asistență la conducere din ce în ce mai avansate. Infrastructura conectată și inteligentă va îmbogăți ceea ce percepe vehiculul și va completa senzorii noștri ”, explică Vincent Abadie, ADAS Master-Expert și vehicule autonome la Stellantis. „Datorită colaborării noastre cu VINCI Autoroutes, facem un nou pas spre industrializarea vehiculului conectat și autonom.”

Related posts